New York Post meldte torsdag at Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers står langt fra hverandre i forhandlingene om en ny kontrakt.

Det avkrefter hovedpersonen selv.

– Partene står ikke så langt fra hverandre, så det kommer nok til å ordne seg. Rangers kan velge å bytte meg bort hvis de ikke blir enige med mine agenter, men jeg er ikke redd for det, sier Mats Zuccarello Aasen til tv2.no.

– Ikke så mye
Avisen skriver at «Zucca» krever 12 millioner kroner for å signere ny kontrakt, og at det er tre millioner mer enn Rangers er villig til å gi.

– 12 millioner? Det er for mye. Jeg vil ikke kommentere akkurat hvor mye jeg krever, men jeg vil ikke si det er urimelige summer. Jeg har vært i klubben mer eller mindre i tre år nå, og har spilt bra i de kampene jeg har fått sjansen. Jeg bidro til at de kom seg til sluttspillet, og spilte et bra sluttspill. Så jeg er sikker på at hvis de hadde hatt penger hadde vi blitt enig tidligere, forklarer ishockeystjernen.

Enhver NHL-klubb har et lønnstak å forholde seg til, og etter et par viktige resigneringer den siste tiden minker det på rom i lommeboken til Rangers.

Dersom partene ikke kommer til enighet og Rangers ikke vil skrive under på en ny kontrakt blir nordmannen en såkalt «unrestricted free agent» og kan gå til andre interesserte klubber. Foreløpig er han «restricted free agent», og kan kun forhandle med Rangers.

Flere interesserte klubber
Det skal ikke være mangel på det.

– Ifølge mine agenter i USA har det vært flere andre klubber interessert ja, men for å være ærlig fokuserer jeg bare på Rangers, og ønsker å komme til en enighet med dem.

– Hvordan ser tilbudet du har fått fra Rangers ut?

– Det vil jeg ikke si så mye om, men jeg har fått et nytt tilbud etter åpningstilbudet som vi også har valgt å forhandle videre på. Verken jeg eller mine agenter føler at jeg er kravstor.

Åpningstilbudet lå tariffestet 10 % over lønnen fra i fjor, og strakk seg over ett år. Det var et såkalt kvalifiserende tilbud som i praksis sikrer klubben rettighetene til videre forhandlinger med spilleren.

Les også: Zuccarello har fått Rangers-tilbud

Både Ryan McDonagh og Carl Hagelin, som er i samme situasjon som nordmannen, har fått fornyet kontrakt med Rangers. Men fortsatt har de ikke resignert toppscoreren fra forrige sesong Derek Stepan, eller den norske ishockeyspilleren.

Krevd mekling
Det har fått han, som en av 21 spillere i NHL, til å spørre om en mekling der en uavhengig tredje person kommer inn og fastsetter lønnen spilleren skal ha.

– Jeg tror fortsatt det kommer til å ordne seg, og det at jeg har bedt om mekling hvis mine agenter og klubben ikke blir enige er ikke uvanlig.

Dersom Rangers ikke godtar lønnen som blir fastsatt vil Zucarello fritt kunne gå til hvilken klubb han vil.

Denne typen meklinger har et ry på seg til å bli stygge affærer der begge parter snakker hverandre ned, og seg selv opp.

– Jeg er forberedt på at det kan bli tøft, og håper som sagt at vi unngår mekling. Samtidig har jeg snakket med flere som har vært gjennom det, som sier at du kaster dritt på møtet, men er fort perlevenner etterpå. Så det bekymrer meg ikke, sier 25-åringen.

– Hvor lang tid tror du det vil ta før en eventuell kontrakt ligger på bordet?

– Vanskelig å si. Neste uke, eller uka etter det. Hvis vi må til mekling vil det bli 25. august.

Selve meklingsmøtet vil blili avholdt i perioden mellom 22.juli og 6. august da perioden for den typen forhandlinger er.