eddy2
eddy2

Tour de France er over for Boasson Hagen

Skuffet Edvald Boasson Hagen for omtåket til å snakke med pressen etter Tour-exiten.

Tours/Bergen (TV 2 Sporten): Rått og brutalt, Tour de France 2013 er over for Edvald Boasson Hagen.

Nordmannen trillet torsdag over målstreken på den 12. etappen i Tour de France mens han holdt seg til skulderen. Noen minutter tidligere hadde Team Sky-rytteren gått i bakken i en massevelt.

Boasson Hagen hadde tydelige smerter i skulderpartiet og ble sendt til røntgen i målområdet. Der fikk han påvist to brudd i skulderen.

TV 2 Sporten får opplyst av rittlege Florence Pommerie at Boasson Hagen har pådratt seg et brudd i skulderen. Boasson Hagen stiller ikke til start på fredagens etappe, og dermed er Tour de France over for 26-åringen.

Torsdag kveld var Boasson Hagen for skuffet og omtåket til å snakke med pressen. Rudsbygdingen har fremdeles store smerter i skulderen.

Se Boasson Hagen komme ut fra røntgen i videovinduet øverst på siden!

Les også: Kittel viste kjempekreftene da han tok sin tredje etappeseier
Les også: Norsk sykkellag involvert i bilkrasj på vei til ritt

Aldri noen tvil
Boasson Hagens skade trenger heldigvis ikke operasjon, og laglege Alan Farrell opplyser at nordmannen må hvile de neste tre-fire ukene. Forhåpentligvis er rudsbygdingen tilbake i ritt mot slutten av sommeren.

Det var likevel aldri aktuelt å la Boasson Hagen fortsette Tour de France, selv om den jordnære 26-åringen var positiv da han møtte pressen på vei til røntgenundersøkelsen.

– Det var ikke et spørsmål en gang. Da vi så røntgenbildene var det sikkert at han måtte bryte, sier Farrell til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Team Skys lege her!

Sportssjef i Team Sky, David Brailsford, må innse at laget er nede i sju ryttere. Vasil Kiryjenka måtte reise hjem etter at han havnet utenfor tidsgrensen på søndagens fjelletappe.

– Det er synd for Edvald og et steg tilbake for laget at han er tvunget til å forlate rittet, sier sportssjef David Brailsford til Team Skys hjemmeside.

– Planen er ikke endret, vi vil gjøre alt vi kan for å støtte Chris (Froome journ.anm).

Se velten som felte Boasson Hagen under:

730848

Les også: Cavendish uønsket i nederlandsk ritt etter denne dytten

Til sykehus
Da Boasson Hagen ble transportert bort fra lagets buss og inn i en sykebil en halvtime etter målgang, var han i god forfatning og smilte da han ble intervjuet.

– Jeg kunne hatt det bedre, men jeg skal bare ta en sjekk. Jeg tror ikke jeg har knekt noe, sier Boasson Hagen til TV 2 Sporten.

Og forteller følgende om velten.

– Jeg skulle gjerne unngått den siste saltoen, det var ikke bare én krasj i dag. Det var spurt og fullt kaos, så tok jeg salto over en annen mann. Jeg håper at jeg er på starten igjen i morgen, sier han.

Se intervju med Boasson Hagen under:

730850

Ordknapp etter røntgen
Én drøy time etter målgang kom en ordknapp Boasson Hagen ut av røntgen-bussen.

– Vondt, var Boasson Hagens svar til TV 2 Sporten.

– Ser vi deg til start i morgen?

– Vi tar det senere, vi, svarte han.

Og senere skulle det vise seg at skaden var så alvorlig at Tour de France eventyret er over for Boasson Hagen.

PS: Marcel Kittel vant torsdagens etappe etter å ha slått Mark Cavendish med minst mulig margin på oppløpet.