HÅPER PÅ FULLE HUS: Kjetil Siem håper publikum strømmer til Ullevaal fredag. (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)
HÅPER PÅ FULLE HUS: Kjetil Siem håper publikum strømmer til Ullevaal fredag. (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)

NFF om fotballjentene: – Et krav at de går til kvartfinale

For Norges Fotballforbund er en reprise av VM for to år siden ikke godkjent.

DIREKTE: Følg Island - Norge minutt for minutt her fra klokken 18.00

Kalmar, Sverige (TV 2 Sporten): I kveld spiller Norge sin åpningskamp i EM. På motsatt banehalvdel står Island, og de norske landslagsjentene har fått tildelt favorittstempelet før avspark.

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, mener ikke Norge nødvendigvis er en så soleklar favoritt som de fleste vil ha det til.

LES OGSÅ: Tilbake etter skademareritt: «Æ e' ittj trønder for ingenting»

– Det blir ingen enkel kamp. Det er ikke så stor forskjell på lagene, men jeg forstår de som mener Norge burde vinne. Likevel må vi tørre å sette såpass klare krav at vi kan si at det er seier som er målet, sier Siem.

– Må vise seg frem
Og det er ikke bare til kveldens kamp generalsekretæren setter krav. I VM i 2011 røk Norge ut i gruppespillet. Siem mener det ikke vil være godkjent om årets EM blir en reprise.

– Det er veldig viktig at de viser hva de egentlig er gode for. At de har klart å kvalifisere seg er én ting, men det er nå mesterskapet begynner. Det er også viktig at vi i ledelsen i NFF tør å si at vi forventer at de går videre, og også krever det. Det vil være med på å sette standarden for der vi ønsker at landslaget skal være. Skal vi bli blant de beste i verden og i Europa, må vi i hvert fall komme oss videre til EM-kvartfinale.

– TV 2s fotballekspert Siri Nordby mener det ville vært en skandale om vi ikke avanserte til kvartfinale. Er du enig i det?

– Jeg synes det er et veldig friskt ord. Men nå jobber jo hun i TV 2 Sporten, og der er dere jo litt friske i ordbruken. Jeg skjønner at hun sier det, men jeg vil ikke bruke det ordet. Men jeg er med på at vi må ha det som et absolutt krav at vi skal videre hvis vi skal bygge dette produktet som vi vil. Da kan vi ikke starte med å bli slått ut i innledende runder i EM, sier Siem.

DIREKTE: Følg Island - Norge minutt for minutt her fra klokken 18.00

Siri Nordby (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Siri Nordby (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

– NFF satser hardt
EM ble sparket i gang onsdag, og Siem trekker frem den underholdende kampen mellom Danmark og vertslandet Sverige for hvordan han ønsker at Norge skal utvikle seg.

– Det er ingen tvil om at NFF satser veldig hardt på å bygge opp igjen og å vinne tilbake posisjonen vi hadde. Men det krever mye mer i dag enn det gjorde før. Først og fremst på grunn av motstanderne. Da man så kampen mellom Danmark og Sverige i går, ser man hvor høyt nivået er blitt. Det var sjeldent morsomt å se den kampen, og det viser hva vi har å strekke oss etter. Det er en veldig kul utfordring.

– Hvor langt unna er vi?

– Det får vi vel svaret på i løpet av dette mesterskapet. Jeg har følelsen av at det er noe som skjer i dette laget som vi ikke har fått ordentlig ut ennå, og som jeg håper skal bli forløst nå i EM. Det er i hvert fall drømmen min. Vi får vente og se til de faktisk har begynt å spille, men jeg tror at vi er på vei i rett retning.

DIREKTE: Følg Island - Norge minutt for minutt her fra klokken 18.00