GOD STATISTIKK: Molde har ikke tapt på Marienlyst siden 2008.
GOD STATISTIKK: Molde har ikke tapt på Marienlyst siden 2008.

Solskjær kjøpte Forren tilbake: – Gjelsten og Røkke måtte bidra

Vegard Forren ble presentert som permanent Molde-spiller.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde/Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): Tidligere tirsdag ble Vegard Forren observert sammen med sin agent Jim Solbakken gående ut fra kontoret til Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

LES OGSÅ: Southampton signerte Forren-konkurrent

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær bekrefter på en pressekonferanse torsdag ettermiddag at klubben nå har kjøpt Forren tilbake fra Southampton.

– På vegne av MFK er jeg stolt og glad for at vi har kjøpt Vegard. Vi håper at han kan vise det samme han gjorde de siste to sesongene for oss, sier Solskjær til TV 2 Sporten.

– Jeg vet ikke om det er rekordsum. Vi måtte sikkert ha betalt like mye for en annen spiller litt lenger nede på vestlandet. Men 20 millioner? Det har vi ikke råd til

3,5 årskontrakt
Forren har signert på en kontrakt som strekker seg over tre og et halvt år.

– Han fortjente å gå til Southampton, men det fungerte ikke slik som vi og Southampton hadde håpet på. Da muligheten dukket opp om å hente ham tilbake er jeg glad for at vi klarte å snu oss kjap. Vi har også eiere som bidrar til dette, sier Solskjær.

Forsvarsspilleren gleder seg til å ta på seg Molde-drakten igjen.

– Jeg har fått veldig god erfaring etter seks gode måneder i England. Jeg har trent med veldig mange gode fotballspillere, sier Forren til TV 2 Sporten.

– Men jeg har vært i Molde fem år tidligere og fikk muligheten til å komme tilbake hit og spille fotball. Det er jeg glad for, og nå vil jeg bare spille kamper raskest mulig, fortsetter han.

– Glad for å komme tilbake
Forren håper på at solid spill i Molde igjen vil gjøre ham aktuell for landslaget.

– Det var tøft å komme til Southampton rett fra ferie, men det var god læring. Nå er jeg tilbake hit og har et ønske om å spille på landslaget igjen, fastslår han.

– Hvor langt unna landslagsformen er du?

– Det er mange gode midtstoppere i Norge og jeg må vise at jeg god nok til å prestere over tid, slår han fast.

Vegard Forren - Southampton. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)

– Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke måtte bidra litt, for vi tok litt fra det fondet som vi hadde satt til side om ekstraordinære muligheter dukket opp

Rekordsum?
Han vil ikke kommentere noe rundt overgangssummen Molde betaler til «Saints».

– Jeg er glad for at Molde har brukt penger å hente meg tilbake. Det setter jeg pris på, sier han.

Solskjær svarer nølende på TV 2 Sportens spørsmål om Forren er det dyreste kjøpet i Tippeligaen noensinne.

– Økonomisk sett kommer vi godt ut av det om vi går seks måneder tilbake i tid. Men Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke måtte bidra litt, for vi tok litt fra det fondet som vi hadde satt til side om ekstraordinære muligheter dukket opp, forteller han.

– Det snakkes om 20 millioner kroner?

– Jeg vet ikke om det er rekordsum. Rosenborg måtte sikkert ha betalt like mye for en annen spiller litt lenger nede på vestlandet, sier Solskjær, og sikter til kjøpet av Alexander Søderlund.

– Men 20 millioner? Det har vi ikke råd til, sier han.

forren2

– Det er en kanonsignering av Molde som kan føre til at de klatrer opp på medaljeplass. At han sa nei for kort siden, og ja nå, kan tyde på at det handler om planene og signalene til Southamptons nye manager.

Slet med å få spilletid
Forren gikk til Southampton i overgangsvinduet i januar, men bare dagen etter at han ankom Premier League-klubben fikk manager Nigel Aidkins sparken.

Under Mauricio Pocchetino har midtstopperen ikke fått noe spilletid og i sommer hentet Southampton en direkte konkurrent i Lyons Dejan Lovren.

Tidligere i sommer avslørte Forren til tv2.no at han ikke hadde noen intensjoner om å gå på lån til Molde, til tross for Solskjærs ønske.

Les også: Solskjær fikk nei fra Forren

– Jeg er veldig glad i Molde og håper de gjør det bra. Men akkurat nå er det ikke et alternativ for meg, sa Forren da.

Nå har han altså gjort helomvending.

– Det er en kanonsignering av Molde som kan føre til at de klatrer opp på medaljeplass. At han sa nei for kort siden, og ja nå, kan tyde på at det handler om planene og signalene til Southamptons nye manager. Har han fått signaler om lite spilletid er det bedre å flytte på seg, sier TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker.