PÅ SPILLERJAKT: Thiago, Ilkay Gundogan og Ezequiel Garay er alle blitt koblet til Manchester United den siste tiden. Men hvem kjøper Moyes?
PÅ SPILLERJAKT: Thiago, Ilkay Gundogan og Ezequiel Garay er alle blitt koblet til Manchester United den siste tiden. Men hvem kjøper Moyes?

Over 30 spillere koblet til Manchester United: – Jobber hardt for å styrke stallen

Manchester Uniteds nye manager David Moyes nærmest lover fansen store signeringer i løpet av sommerens overgangsvindu. Sjekk hvilke spillere som er koblet til klubben her!

Manchester Uniteds byrival City har allerede hentet Fernandinho og Jesus Navas i sommer. Chelsea har kjøpt stjerneskuddene André Schürrle og Marco van Ginkel.

Men på Old Trafford har det vært stille i korridorene. Foreløpig har David Moyes ikke foretatt seg de store tingene på overgangsmarkedet.

LES OGSÅ: Her er stjernene Mancini ikke fikk hente

Ikke la dere lure fordi det har vært lite aktivitet. Forstå det slik at vi jobber hardt i kulissene for å forsøke å styrke troppen

– Jobber hardt i kulissene
Skotten, som offisielt startet i jobben som ny manager 1. juli, forsikrer imidlertid om at trenerteamet i Manchester United jobber hardt for å få nye spillere på plass.

– Ikke la dere lure fordi det har vært lite aktivitet. Forstå det slik at vi jobber hardt i kulissene for å forsøke å styrke troppen, sier Moyes til The Guardian.

50-åringen understreker samtidig at troppen han overtok av den legendariske manager Sir Alex Ferguson holder høy klasse.

– Jeg er veldig heldig med tanke på at Sir Alex Ferguson overlot meg den beste troppen i England. Min jobb er å utvikle troppen ytterligere. Samtidig er vi ute på markedet og forsøker å få i stand noen overganger, fastslår Moyes.

TV 2 Sportens Premier League-kommentator Kasper Wikestad tror Manchester Uniteds nye manager får en vanskelig oppgave med tanke på å finne klassespillere som kan gå direkte inn og styrke startelleveren.

LES OGSÅ: Zlatan, Messi, Lewandowski og Ribéry kan bli «Europas beste spiller»

David Moyes (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)
David Moyes (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)

Å forsterke det laget som allerede er best er en helt egen finesse. Det å finne spillere som faktisk kan komme inn å heve laget og som er tilgjengelige blir ikke lett

– En veldig vanskelig oppgave
– Det er vanskelig å si hvem Manchester United kjøper. Å forsterke det laget som allerede er best er en helt egen finesse. Det å finne spillere som faktisk kan komme inn å heve laget og som er tilgjengelige blir ikke lett, poengterer Wikestad overfor TV 2 Sporten, før han fortsetter:

– Manchester City klarte det for eksempel ikke i fjor og endte opp med fem nærmest panikkjøp i siste liten, minner han om.

Wikestad ser likevel posisjoner hvor han tror det kan være lurt av Moyes å hente inn forsterkninger i.

– Manchester United har kanskje behov for en ny sentral midtbanespiller, og det har jo Thiago blitt koblet til klubben. Dessuten har det vært et veldig stort press på Patrice Evra de siste sesongene. Han spilte vel over 50 kamper i fjor. Så jeg skjønner at en spiller som for eksempel Leighton Baines kan være aktuell som ny venstreback, oppsummerer han.

TV 2-kommentatoren vil følge spent med på hva David Moyes foretar seg dersom klubben bestemmer seg for å selge Wayne Rooney.

– Du har jo hatt denne Rooney-sagaen gående hele sommeren. Dersom han selges, så mener jeg at Manchester United må kjøpe en ny spiss. Danny Welbeck er nok ikke en god nok erstatter på topp i kampene der Robin van Persie trenger hvile og lignende, sier han.

LES OGSÅ: Veterankeeperen Schwarzer (40) til Chelsea: – En ære å komme hit

Kasper Wikestad
Kasper Wikestad

– Vil nok vise muskler
Wikestad spår at David Moyes vil gå grundig til verks i jakten på nye spillere.

– Det er ingen tvil om at det er press på Manchester United. De har jo ikke vært i en slik situasjon siden 1986, for å sette det lit på spissen, sier Wikestad.

– Jeg tror Moyes og Manchester United vil vise at de fortsatt kan gjøre gode kjøp og vise at de er det sterkeste laget i England. Sir Alex Ferguson var jo ekstremt flink til å handle på et tidlig stadium, så det blir utrolig interessant å følge utviklingen under Moyes i sommermånedene fremover, konkluderer TV 2-kommentatoren.

David Moyes og 19 Manchester United-spillere reiste for øvrig onsdag til Bangkok, som er første stoppested på Asia-turneen denne sommeren.

Ifølge Manchester Uniteds offisielle hjemmesider er over 30 spillere blitt koblet til Old Trafford de siste månedene.

Her er noen av spillerne som har ryktes å være aktuelle for de regjerende seriemesterne:

Guilherme Siqueira (Granada)
Davide Astori (Cagliari)
Ezequiel Garay (Benfica)
Thiago Alcantara (Barcelona)
Adem Ljajic (Fiorentina)
Luke Shaw (Southampton)
Victor Wanyama (Celtic)
Phil Jagielka (Everton)
Piotr Zielinski (Udinese)
Mirko Vucinic (Juventus)
Cesc Fabregas (Barcelona)
Karim Benzema (Real Madrid)
Ross Barkley (Everton)
Leighton Baines (Everton)
Marouane Fellaini (Everton)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Bruma (Sporting Lisbon)
Juan Fernando Quintero (Atletico Nacional)
Robert Lewandowski (Bor.Dortmund)
Ilkay Gundogan (Bor. Dortmund)
Claudio Marchisio (Juventus)
David Henen (Anderlecht)
Salih Ucan (Fenerbahce)
Gareth Bale (Tottenham)
Andrea Ranocchia (Inter Milan)
Fredy Guarin (Inter Milan)
Edinson Cavani (Napoli)
Jonathan Espericueta (Tigres)
Jason (Levante)
Angelo Ogbonna (Torino)
Wellington Bueno (Desportivo Brasil)
Alexis Sanchez (Barcelona)
Saleh Gomaa (ENPPI)
Leon Goretzka (Bochum)
Nemanja Matic (Benfica)
Erik Lamela (Roma)
Simon Moore (Brentford)
Yohan Cabaye (Newcastle)
Andre Ayew (Marseille)
Raphael Varane (Real Madrid)

Kilde: Manutd.com

DEBATT:
Bør Manchester United styrke troppen i sommer - og hvem bør David Moyes kjøpe? Ta debatten i kommentarfeltet under!