Trine_Rønning
Trine_Rønning

Tilbake etter skademareritt: «Æ e' ittj trønder for ingenting»

Trine Rønning har gjennomgått en rygg- og seks kneoperasjoner, men er nå klar til å kjempe for Norge i EM.

Kalmar, Sverige (TV 2 Sporten): De siste sesongene har Trine Rønning vært mye plaget av skader. På grunn av et trøblete høyrekne har Stabæk-stopperen måttet legge seg under kniven gang på gang - sist i desember, et halvt år før EM sparkes i gang i Sverige.

– Mesterskapet lå i bakhodet da, og jeg satte det som et realistisk mål å nå EM. Jeg bestemte meg for å være knallhard og tålmodig, sier landslagsveteranen.

For Rønning har vært gjennom hele seks operasjoner, og vet altfor godt hvordan det er å være skadeplaget.

– Når du får slitasje på slitasje i det samme kneet, påvirker det meg både fysisk og psykisk. Det er selvfølgelig tøft. Jeg får ikke trent og utviklet meg som ønsket. Jeg blir feigere og feigere i spillet - og det er ikke en sånn type jeg vil være. Men nå har jeg ingen hemninger, jeg bare kliner til. Æ e ittj trønder for ingenting, ler 31-åringen.

Se reportasje i videovinduet øverst i saken.

Og like før det braker løs i åpningskampen mot Island torsdag er Rønning mer enn klar.

– Det går bedre enn på mange, mange år. Det hadde jeg ikke trodd. Jeg kom til pre camp med et hanglende kne, men vi har to utrolig dyktige fysioterapeuter som har jobbet med meg og - pang - så var det bedre. Det er veldig deilig.

Se også: Her går det rundt for ferskingene

Rønning er en av de største veteranene på kvinnelandslaget. Tidligere har trønderen vært et soleklart valg i de bakre rekkene. Nå er hun i en uvant posisjon når hun blir utfordret i startelleveren.

– Det er klart at det er uvant, men når jeg først er kommet ned hit, vet jeg at jeg er en av de beste. Det er alle som er her. Jeg har i hvert fall bestemt meg for ikke å gi meg uten kamp og å by på det jeg har. Hvis det ikke er godt nok, har jeg i hvert fall gjort et ærlig forsøk.

– Ser vi deg i startelleveren mot Island?

– Ja, det vil jeg tro. Noe annet ville vært for dumt, ler Rønning, før hun fortsetter:

– Det ser i hvert fall sånn ut. Jeg gleder meg veldig.