TIL CHELSEA: Mark Schwarzer forlater Brede Hangeland og Fulham til fordel for Chelsea. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
TIL CHELSEA: Mark Schwarzer forlater Brede Hangeland og Fulham til fordel for Chelsea. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Veterankeeperen Schwarzer (40) til Chelsea: – En ære å komme hit

José Mourinho har sikret seg underskriften til den rutinerte keeperen Mark Schwarzer.

Chelsea bekrefter på sine hjemmesider at Mark Schwarzer har signert på en ettårskontrakt på Stamford Bridge.

40-åringen kommer gratis til Chelsea som Bosman-spiller fra Fulham.

LES OGSÅ: Her er Evertons nye spiss

– Dette er en fenomenal klubb. Det er en av de største klubbene i verden, og det er en ære for meg å signere for Chelsea

– En ære å komme hit
– Dette er en fenomenal klubb. Det er en av de største klubbene i verden, og det er en ære for meg å signere for Chelsea. Det tok meg ikke lang tid å bestemme meg for at jeg ville komme hit, sier Mark Schwarzer til Chelseas offisielle hjemmeside.

Den australske landslagskeeperen har spilt de siste 15 årene i engelsk fotball. Han har spilt for klubber som Bradford City, Middlesbrough og Fulham, og ble forrige sesong den første utenlandske spilleren med mer enn 500 kamper i Premier League.

Han spilte blant annet over 400 kamper for Middlesbrough og fikk med seg 220 kamper for Brede Hangeland og John Arne Riises nåværende klubb Fulham.

Schwarzer debuterte for Australias landslag i 1994 og har siden fått med seg 108 landskamper. Keeperen deltok i VM-sluttspillet både i 2006 og i 2010.

LES OGSÅ: Paulinho endelig bekreftet klar for Tottenham

TIL CHELSEA: Veterankeeperen Mark Schwarzer er klar for Chelsea.
  Foto: http://www.chelseafc.com. (Foto: http://www.chelseafc.com/)
TIL CHELSEA: Veterankeeperen Mark Schwarzer er klar for Chelsea. Foto: http://www.chelseafc.com. (Foto: http://www.chelseafc.com/)

Sunderland og Everton på shopping
Chelsea er forøvrig ikke den eneste Premier League-klubben som signerte nye spillere tirsdag. Sunderland bekrefter at den amerikanske angriperen Jozy Altidore er klar for klubben. 23-åringen kommer fra nederlandske AZ Alkmaar for en foreløpig ukjent overgangssum.

Evertons manager Roberto Martinez har hentet en ny spiller fra gamleklubben Wigan. Forsvarsspilleren Antolin Alcaraz har signert en toårskontrakt på Goodison Park. Mandag hentet Roberto Martinez spissen Arouna Kone fra Wigan.