Cavendish (Foto: PASCAL GUYOT/Afp)
Cavendish (Foto: PASCAL GUYOT/Afp)

Sliten Cavendish nekter å gi opp den grønne trøya

Spurtkanonen tror han fortsatt kan ta igjen Peter Sagan.

Tirsdag triller hjulene i Tour de France igjen og etter noen harde dager i Pyreneene er det igjen duket for en etappe skreddersydd for de store spurtkanonene.

Mark Cavendish, André Greipel og Peter Sagan har alle vunnet hver sin etappe i løpet av den første uken, men det er likevel sistnevnte som har festet et solid jerngrep rundt den grønne spurttrøya.

Les også: Her får Boasson Hagen spurten spolert: – Er glad jeg ikke gikk i bakken

Nekter å gi opp
Slovaken har spurtet seg til 234 poeng, mens Greipel står med 141 og Cavendish med 128.

Men selv om kampen ser ut til å være avgjort, nekter likevel Cavendish å innse nederlaget.

– Det er alltid en mulighet for at jeg kan ta ham igjen. Vi kommer ikke til å endre på noe. Vårt eneste mål er å ta etappeseirer og deretter se hva som skjer. Men Sagan er en fantastisk rytter, sier den tidligere verdensmesteren ifølge Cyclingnews.

Les også:Rasende Cavendish gikk amok i lagbussen: – Han var fullstendig sinnssyk
Les også:Grønn glede for Sagan: Topper pengelisten etter Tourens første uke

Er sliten
Den første uken av årets ritt har vært av det tøffe slaget. Massevelter, sterk sidevind, høye temperaturer og ekstrem kjøring i fjellene er bare noen av faktorene som har preget de første 9 etappene. Cavendish innrømmer at han merker blodslitet.

– Den første uken har vært tøffere enn vanlig og jeg er sliten nå. Det har vært noen varme dager og reisen fra Pyreneene var ikke den beste, sier han.

Mark Cavendish vant den femte etappen av årets ritt, men gikk i bakken like før finalen gikk dagen etter. Briten brukte deretter mye energi på å komme seg opp igjen i feltet før spurten hvor han måtte se sin argeste rival André Greipel juble for etappeseier.

Artikkelen fortsetter under bildet

Cavendish (Foto: PASCAL GUYOT/Afp)
Cavendish (Foto: PASCAL GUYOT/Afp)

Fikk raserianfall
Det fikk det til å koke over for den britiske spurtkanonen. Da han gikk inn i lagbussen etter målgang ga han lagkameratene tydelig beskjed om hva han synes om innsatsen på de siste kilometerene.

Nå har han likevel lagt nederlaget bak seg nå.

– Det er slike ting som kan skje. Jeg tapte mot en av de beste spurterne i verden, sier han.

Hør raserianfallet til Cavendish under

729899

Alexander Kristoff ligger på fjerdeplass i kampen om den grønne trøya. Nordmannen står med 111 poeng etter den første uken i Touren.