Schleck (Foto: JOEL SAGET/Afp)
Schleck (Foto: JOEL SAGET/Afp)

– Astana vil hente Fränk Schleck

Luxembourgeren aktuell for det tidligere skandalelaget.

Fränk Schleck fikk i forrige uke beskjed om at han ikke lenger får være med RadioShack Leopard-laget. Avgjørelsen ble tatt av lageier Flavio Becco som ikke lenger ville ha med 33-åringen på laget sitt.

Rytteren testet positivt på doping under fjorårets Tour de France, og soner nå straffen på ett år. Lillebror Andy Schleck uttalte at han var veldig trist og skuffet etter at nyheten om broren ble kjent. Bare seks dager gjenstår av Franks dopingdom, men brødrene vil ikke bli å se sammen i RadioShack-trøya.

Nå skriver den franske avisen L'Equipe at Astana skal ha tilbudt luxembourgeren en kontrakt ut året med opsjon på ett års forlengelse. Laget skal også ønske å hente Andy Schleck.

Astana er kjent for å blant annet ha et noe fynesete rykte når det kommer til doping. I 2007 testet Alexander Vinokourov positivt på bloddoping og ledelsen svarte med å trekke hele laget fra Touren.

Les også: Alle sportsdirektørene ville beholde Schleck i Radio Shack

Også Lance Armstrong syklet for laget da han gjorde sitt comeback i 2009. Da var det også meget kontroversielle Johan Bruyneel som ledet laget. Samme året annonserte også Alexander Vinokourov at han ville gjøre comeback i Astana, noe som førte til at Bruyneel sluttet og heller tok over Team RadioShack.

Schleck (Foto: ERIC LALMAND/Afp)
Schleck (Foto: ERIC LALMAND/Afp)