thomas (Foto: Scanpix)
thomas (Foto: Scanpix)

Kind Bendiksen Molde-aktuell

Etter det TV 2 Sporten kjenner til er Molde interessert i å hente Tromsøs ferske kaptein.

TROMSØ/OSLO (TV 2 Sporten): Thomas Kind Bendiksen er denne sesongen blitt en nøkkelspiller for Tromsø, og han ble tildelt kapteinsbindet da Ruben Yttergård Jenssen ble solgt til Kaiserslautern tidligere i sommer.

Søndag ble det et bitter 2-3-tap mot Molde, men 23-åringen gjorde en god figur og ble kåret til banens beste TIL-spiller av en lokal jury.

Helt nytt for meg

– Det tar litt tid å komme over en sånn her kamp, for å skjønne hva som gikk galt. Det er veldig frustrerende at vi gjør slike personlige feil som vi gjør mot Molde, sier Kind Bendiksen, når han som desidert sistemann kommer ut av Tromsø-garderoben.

Nå kan Tromsøs ferske kaptein få mer å tenke på. Både Rosenborg og Vålerenga følger 23-åringen, men etter det TV 2 erfarer er Molde mest interessert.

– Det er helt nytt for meg må jeg innrømme. Det er selvfølgelig smigrende om det er sant, Molde har både en spillergruppe og et trenerteam jeg har veldig stor respekt for. Men akkurat nå fokuserer jeg 100 prosent på Tromsø, sier spilleren som står med fire mål og én målgivende i Tippeligaen i år.

En veldig, veldig god fotballspiller

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær er vant til at klubben hans blir koblet til unge, norske spillere, men vedgår at han har sansen for den ballsikre midtbanespilleren.

– Jeg kjenner jo han Thomas veldig godt fra fotballakademiet mitt for mange år siden, og han er en veldig, veldig god fotballspiller, sier Solskjær.

Så han er et interessant navn?

– Dere er veldig flinke til å putte ord og navn i munnen på meg, så jeg tror ikke... sier Solskjær, før han avbryter seg selv.

– Jeg kan godt si noe positivt om Thomas på vegne av norsk fotball, men ikke når det gjelder Tromsø og Molde og de tingene der, forklarer han.

Trang økonomi

Tromsø trøbler med en presset økonomi og har allerede mistet Ruben Yttergård Jenssen. I tillegg går leiekontrakten med Vålerenga-aktuelle Aleksandar Prijovic snart ut, og forsvarsspiller Saliou Ciss er sterkt ønsket av Rosenborg.

Administrerende direktør, Vegard Berg-Johansen, sier det ikke er aktuelt å tappe spillerstallen fullstending

– Vi kan ikke tynne ut troppen fullstendig, det sier seg selv. Vi sitter på gode kort på hånden i forhandlinger fordi vi har gode spillere, sier han til TV 2 Sporten.

Har dere hørt noe fra Molde?

– Jeg kommenterer ikke spillerlogistikk, men det er klart jeg skjønner at det er interesse for spillerne våre, svarer Berg-Johansen, som understreker at Tromsø ikke må selge flere i sommer.

– Det er en totalvurdering.

Treneren vil ikke selge

Agnar Christensen var lite fornøyd etter det andre strake hjemmetapet på tre dager, og er lite lysten på å slippe enda en nøkkelspiller på midtbanen.

Ruben Yttergård Jenssen er savnet. Har dere råd til å miste enda en mann sentralt i banen?

– Det ser du vel kanskje sjøl at vi ikke kan, svarer Tromsø-treneren kort.

Hva er signalene du får fra klubbledelsen?

– Det er litt blandet, først og fremst må vi få kontroll på den situasjonen som har vært. Om det kommer spillere inn kommer de hvert fall ikke på feite kontrakter, sier Christensen.

Selv er Kind Bendiksen usikker på om han vil til en annen norsk klubb.

– Molde vil være attraktivt for enhver norsk spiller, definitivt, men jeg har et mål om å spille i utlandet igjen på sikt.