lsk_keeper
lsk_keeper

Tabbemål reddet Rosenborg

En gedigen keepertabbe av Lillestrøms Arnold Origi og heldig scoring av John Chibuike, sendte Rosenborg opp i ryggen på Strømsgodset etter søndagens 1-0-seier på Lerkendal.

Rosenborg - Lillestrøm 1-0 (0-0)

Etter halvspilt serie har Rosenborg 31 poeng, og det er ett mindre enn serielederen.

LES OGSÅ: LSK-trener Haglund tok tak i Gamboa

Tabbemål
La oss ta matchvinnermålet med en gang: John Chibuike spilte opp innbytter Borek Dockal på høyresiden. Innlegget til Dockal traff Chibuike, som nærmest «dempet» ballen mot LSK-målet. Ballen fikk en liten sprett, samtidig som Origi skled. Dermed kom målet som sikret trønderne tre poeng.

LES OGSÅ: – Sesongen i fare for Midtsjø
LES OGSÅ: Her får feil Fredrikstad-spiller rødt kort

– Det er veldig trasig å vinne på den måten. Jeg føler med han, sier Rosenborg-keeper Daniel Örlund til C More etter kampen.

– Bare å glemme den
Örlund oppfordrer keeperkollegaen til å komme seg videre.

– Jeg sa til han at det bare er å glemme den, fortsatte den svenske keeperen.

Origi tar på seg skylden
Hovedpersonen selv var svært skuffet etter kampen.

– Slik jeg ser det var det ikke engang en sjanse. Jeg føler skyld, for vi fortjente minst ett poeng. Det ble en vanskelig kveld, sier Origi til TV 2.

Er det din feil?

– Jeg tar den, sier en svært skuffet Origi i mixed-zone etter kampen.

Målet var Chibuikes andre i serien denne sesongen. Det skjedde i hans andre kamp fra start. Nigerianeren scoret også sist torsdag, da Rosenborg slo Crusaders i kvalifiseringen til europaligaen.

LES OGSÅ: Schweinsteiger sendt hjem fra treningsleir
LES OGSÅ: Seks Crewe-spillere pågrepet for voldtekt under treningsleir

Tettet luken
Rosenborg var ikke på sitt beste i søndagens kamp, men kunne ha scoret allerede etter fem minutters spill. Dansken Tobias Mikkelsen kom alene med keeper Origi. Dessverre for Mikkelsen og Rosenborg var avslutningen av det elendige slaget.

Nicki Bille Nielsen hadde også en stor sjanse bare fem minutter senere. Skuddet hans ble blokkert av Stian Ringstad. Både Nielsen og Ringstad måtte senere ut med skader.

Med seieren tettet Rosenborg luken opp til Strømsgodset - som tapte mot Haugesund i går. Nå ligger trønderne ett poeng bak drammenserne. (©NTB/TV 2 Sporten)