tommy_høiland_hånden
tommy_høiland_hånden

Høiland scoret med hånden: – Det er rett og slett skandale

Mons Ivar Mjelde slakter dommeren etter Tommy Høilands handsmål.

Sandnes Ulf-Start 3-1

Kenneth Sola scoret to ganger da Sandnes Ulf slo Start 3-1 i søndagens bunnoppgjør i eliteserien. Det var vertenes første seier på ni kamper.

Den som stakk av med oppmerksomheten var imidlertid Tommy Høiland, som satte inn kampens andre mål med hånden.

– Jeg satset på å treffe ball, og det gjorde jeg. Jeg hører noen sier det var med hånden, men jeg vet ikke om jeg gjør det. Jeg var i alle fall i ubalanse, sier Høiland til TV 2, og legger til.

– Jeg følte den traff hodet.

– Rett og slett elendig
Start-trener Mons Ivar Mjelder er i harnisk når han får se tv-bildene.

– Såpass ja. Det er rett og slett elendig at dommerstanden ikke får med seg det der. Tommy Høiland hadde gult fra før. Han hadde både en liten svømmetur og den der, så det er klart at han levde farlig om dommeren hadde hatt nok kraft i øynene til å se det, sier Mjelde til TV 2 Sporten.

– Dessverre er det skandale. Det er rett og slett skandale. Det er ikke så mange folk der inne at det ikke skal gå an og se det, sier Start-treneren.

Annullerte og godkjente
Trepoengeren var svært viktig for rogalendingene, som ikke hadde vunnet en seriekamp siden slutten av april. At den kom mot nettopp Start sørget samtidig for at en annen bunnrival ikke fikk stikke ifra i nedrykksstriden.

Sola sto for utligningen (1-1) og 3-1-målet. Også det siste målet kom etter en spesiell situasjon. Dommer Tommy Skjerven blåste først for frispark til bortelaget etter det han trodde var et angrep på Start-keeper Håkon Opdal i det returen hans ble banket i nettmaskene.

Etter en prat med assistentdommeren ombestemte Skjerven seg og blåste for scoring. TV-bildene viste at det var en riktig avgjørelse. Ballen hadde alt vært over målstreken etter Solas heading da Opdal reddet.

Tidligere i kampen var det Start som kunne juble først. Espen Hoff satte enkelt 1-0 i det ellevte minutt etter å ha fått ballen servert av vertenes Edier Frejd, som var uheldig da han kom bortpå frisparket til Gudmundur Kristjansson.

Gjestene så en stund ut til å ha grei kontroll i Sandnes, men etter 28 minutter lot de seg lure av et kort innkast fra Steinthor Thorsteinsson. Anel Raskaj fikk ballen og la den raskt inn til Sola, som kontant headet inn 1-1.

Sandnes Ulf hadde store sjanser til å ta ledelsen like før pause, men Opdal sto fram og reddet. Ni minutter ut i annen omgang kom det kontroversielle målet. Molde-aktuelle Tommy Høiland handset inn 2-1 etter et hjørnespark.

(©NTB/TV 2 Sporten)