sahlman (Foto: TV 2)
sahlman (Foto: TV 2)

Sahlman-brøler da Molde tok årets første borteseier

– Personlige feil avgjorde. Vi kan ikke holde på sånn på dette nivået, sier Tromsø-kaptein Thomas Kind Bendiksen.

TIL - Molde 2-3

OSLO/TROMSØ (TV 2 Sporten): Tromsø snudde 0-1 til 2-1 mot Molde, men tapte til slutt 2-3 og tapte dermed hjemme for første gang siden 14. april.

Samtidig sikret Ole Gunnar Solskjærs gutter sesongens første borteseier i Tippeligaen. Molde fikk god hjelp av TIL på 2-2-målet da Hans Norbye mistet ballen og Marcus Sahlman rotet det til da han skulle rydde opp.

Keeperen kolliderte nærmest med stopper Adnan Causevic og mistet ballen. Daniel Chima Chukwu fikk dermed en enkel jobb med å sette inn sitt andre mål for dagen.

– Personlige feil avgjorde. Vi kan ikke holde på sånn på dette nivået. Det går på personlige feil, og det er for dårlig, sier Tromsø-kaptein Thomas Kind Bendiksen til CMore.

– Andre omgang er ikke god prestasjonsmessig. Jeg savnet at Remi Johansen og Thomas Kind Bendiksen sto frem litt mer da kampen sto og vippet, sier TIL-trener Agnar Christensen til CMore.

Chuwku sentral
Daniel Chima Chukwu har fått kritikk for dårlig uttelling, men på Alfheim var det 22-åringen - sammen med jevngamle Ørjan Håskjold Nyland - som sørget for at gjestene kunne dra hjem med tre poeng i lomma.

Nigerianeren var våkent framme etter en corner i det sjuende minutt, og kunne enkelt styre inn 1-0-ledelse til Molde og hadde heller ingen vanskelig oppgave da han utliknet til 2-2.

Like etter avgjorde de to siste sesongers seriemester kampen til sin fordel. Jo Inge Berget kom seg fri på venstresiden, Sahlman reddet skuddforsøket, men Mattias Moström var våkent framme og styrte inn utligningen fra kort hold.

Tromsø gav bort initiativet

Akkurat som i Europa League-tapet mot Celje ga Tromsø helt unødvendig bort initativet i kampen. For etter å ha fått 0-1 i fleisen tidlig våknet TIL, og i første omgang kjørte hjemmelaget tidvis over vertene.

Remi Johansen fikk slått inn fra høyre, Vålerenga-aktuelle Aleksandar Prijovic headet ned og der kom Magnus Andersen stormende. Kontrollert plasserte 27-åringen ballen i det lengste hjørnet.

Like etter stod det 2-1. Remi Johansen fikk gå uforstyrret opp og heade inn ledermålet fra ti meters hold via tverrliggeren. Tromsø fortsatte å kjøre kampen og skapte flere farligheter, og det var ingenting å si på hjemmeledelse til pause.

Hawaii-fotball

Etter sidebyttet fortsatte vertene finspillet, og kun to feberredninger fra Nyland hindret sveitsiske Prijovic å score i sin første kamp fra start i Tippeligaen denne sesongen.

Alt lå til rette for at Tromsø skulle legge på til 3-1, men da Jaroslav Fojut ga gjestene en gratismulighet etter en hårreisende tversoverpasning, kunne man ane nervøsiteten blant hjemmepublikummet.

Den tok ikke Moström vare på alene mot landsmannen Sahlman, men like etter stod det likevel 2-3.

– Vi har hatt mye utur i det siste. Nå hadde vi litt tur, sier Daniel Berg Hestad til CMore.

Han kom inn i pausen sammen med Aliou Coly og bidro sterkt til at Molde snudde kampen og sørget for at laget fortsatt står uten tap siden 1-5-tapet mot Haugesund 16. mai.

– I pausen måtte vi gjøre noe, og det funket. Vi ble mer fysiske og direkte. Nå har vi tre seirer på rad, og det er viktig å få den stabiliteten. Det er godt for meg å se at guttene likner mer på seg selv, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær.