Chris Froome (Foto: SCANPIX)
Chris Froome (Foto: SCANPIX)

Froome kun slått av Armstrong og Laiseka

Da Chris Froome klokket inn på 23.14 ved AX 3 Domaines-stigningen, endte han opp med den tredjebeste tiden noensinne over fjellet.

AX 3 Domaines / Oslo (TV 2 Sporten):

Chris Froomes overlegne etappeseier under lørdagens fjelletappe reiste mange spørsmål om hvorvidt den kenyanskfødte briten kan være dopet.

En journalist sammenlignet Froomes prestasjon under AX 3 Domaines-stigningen med Lance Armstrong og US Postal på starten av 2000-tallet etter Froomes overlegenhet.

Tredjebest
I den 12. etappen av Tour de France i 2001, kom spanske Roberto Laiseka og Lance Armstrong på henholdsvis 2. og 3. plass i etappen Perpignan – Aix-les-Thermes. Det var under denne etappen Laiseka og Armstrong kom seg over samme stigning med de to eneste tidene som slår Froomes tid.

Les også: Froome sammenlignet med Armstrong: – Flashback til US Postal-dagene

Laiseka endte opp med 22.57 på stigningen, mens Armstrong hadde 22.59 opp fjellet.

Ifølge Sportsscientists.com var Chris Froomes tid på stigningen 23.14, en tid som kun er slått av tidene Laiseka og Armstrong hadde i 2001.

Tiden skal også ha vært bedre enn tidene Armstrong og Jan Ullrich hadde på samme stigning i 2003.

Sint kjæreste
Kjæresten til mannen med den gule trøya, Michelle Cound, har også meldt seg på i debatten rundt Froome og doping. På Twitter går hun inn i kampen for sin forlovede.

– Ville jeg stått bak, snakket om hvor stolt jeg er, støttet og heiet på Chris hele veien hvis det i det hele tatt var en liten sjanse for at han var dopet?

Les også: Froome smadret konkurrentene i fjellet: – Dette er en drøm

– Vil ikke bli strippet
Selv om spørsmålene blir reist rundt Froome og doping, er 28-åringen selv soleklar på at han er ren.

– Det er normalt at folk stiller spørsmål med tanke på sportens historie. Men jeg vet at sporten har forandret seg. Mine resultater hadde ikke vært mulig hvis ikke sporten hadde forandret seg, sier Froome, og lover følgende:

– Resultatene mine vil ikke bli strippet om 10–20 år. Det skjer ikke, sier Froome.