KaggestadBMC (Foto: Pete Goding)
KaggestadBMC (Foto: Pete Goding)

Kaggestad slakter BMC: – Fungerer ikke i det hele tatt

Sykkelsksperten mener Thor Hushovd kunne gjort en bedre jobb enn mange av Tour-rytterne til BMC.

AX 3 DOMAINES (TV 2.no):

– Vi er mye sterkere i fjellene enn vi har vært i de foregående årene.

Et par dager før Tour de France begynte var Cadel Evans sikker i sin sak. Han hadde aldri vært del av en bedre Tour de France-tropp. Den var bedre enn da han vant den gule trøyen i 2011.

Les: Froome smadret konkurrentene i fjellet: – Dette er en drøm

Totalkollaps
Etter den første virkelige testen har BMC-korthuset falt sammen. Chris Froome og Richie Porte gjorde som de ville. Tejay van Garderen og Cadel Evans syklet seg ut av topp tre i sammendraget. For godt.

Van Garderen havnet hele 12 minutter og 15 sekunder bak Froome. Evans tapte 4 minutter og 13 sekunder. Og hvor havnet de gode hjelperne i fjellet?

Steve Morabito kom i mål tre sekunder før van Garderen. Amaël Moinard syklet over mållinjen 14 minutter og 27 sekunder bak Froome.

Les: Froome sammenlignet med Armstrong: – Flashback til US Postal-dagene

Hushovd i Tour-form
Samtidig herjer Mathias Frank og Thor Hushovd i Østerrike rundt. Hushovd vant 3. etappe fra Kitzbühel til Matrei. Frank ble nummer fem i Sveits rundt, før han fulgte opp med to etappeseire i Østerrike rundt.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad rister på hodet av alt som skjer i BMC.

– Det laget fungerer ikke i det hele tatt. Jeg synes det er trist at Tejay van Garderen ikke er i nærheten. For meg virker det ikke som de har godt nok lag. Og så har de bommet på hele oppkjøringen, sier Kaggestad, som stiller seg undrende til BMCs sesongplan.

– Hvor lurt er det å gjøre store belastninger i forkant av Tour de France? De syklet Tour of California i slutten av mai. Det er et beinhardt ritt i ekstrem varme. Det er også ni timers tidsforskjell. Da er det 8-9 dager hvor de ikke kunne trene for mye, sier Kaggestad.

Dårlig planlegging
Sykkeleksperter tror det sene laguttaket kan ha vært med på å påvirke laget i negativ retning.

– Sky tok ut laget sitt i november måned, kanskje med unntak av Kennaugh. De hadde en sesongplan. I BMC fikk de beskjed en uke før. Da er du ikke i form. Da har du kjørt som nøkken for å kvalifisere deg for laget. Jeg har ikke mye tiltro til Jim Ochowicz som en god idrettsplanlegger, sier Kaggestad.

– Burde Thor Hushovd vært her?

– Det er det ikke tvil om i den formen har er i nå. Men det er nesten bra han ikke er her. Philippe Gilbert sier jo det samme. Han fikk jo ikke lov til å gå for egne sjanser på etapper som passet ham. Han måtte passe på sammenlagtkandidatene, sier Kaggestad.