I TRØBBEL   IGJEN: Paul Gascoigne.  (Foto: AP Photo/Scott Heppell, File)
I TRØBBEL IGJEN: Paul Gascoigne. (Foto: AP Photo/Scott Heppell, File)

«Gazza» (46) tilbake på skandalekjøret etter å ha gått fylle-amok på togstasjon

Pågrepet etter angrep mot eksen og strupetak på vekter.

Av Christian Sønsteby

Alle trodde livet smilte til fotballegenden Paul «Gazza» Gascoigne. Han gjorde store fremskritt i vår etter et akuttopphold på en rehab-klinikk i USA: Torsdag kveld brast håpet om varig endring.

Da ble 46-åringen pågrepet på togstasjonen i Stevenage, nord for London, etter å tungt ruset ha gått berserk. Han sjanglet inn på stasjonen, og ropte ut den ene slibrigheten etter den andre.

Da en vekter konfronterte ham skal det ha kokt over for «Gazza», som tok strupetak på mannen. Ekskona Sheryl (47) ilet til for å gripe inn. Da røsket han tak i armen hennes, før en politipatrulje kom til stedet og fikk lagt ham i jern ved 22.30-tiden, skriver The Mirror.

Mannen som spilte 57 landslagskamper for England og var en av 90-tallets største idrettsprofiler, ble siktet for legemsfornærmelse og ordensforstyrrelse. Han måtte tilbringe 12 timer på en glattcelle.

TIDLIGERE I ÅR: Sjokkvideo av Gazza som satte kokain rett i beinet

Politiet har vært sparsomme med å gi kommentarer til saken:

– Den 46 år gamle mannen er anklaget for å ha tatt tak rundt halsen på vekteren, i tillegg til anklager som gjelder en sivilperson som ankom stasjonen mens dette pågikk. Han skal ha tatt tak i armen hennes, sier en talsmann for politiet i Stevenage.

Ifølge British Transport Police, ble Gascoigne løslatt mot kausjon. Han må dermed møte i retten igjen på et senere tidspunkt.

FERSK FAMILIELYKKE: Gazza med Bianca og Regan etter å ha avsluttet oppholdet ved rehabiliteringsklinikken i mars. (Foto: Twitter)
FERSK FAMILIELYKKE: Gazza med Bianca og Regan etter å ha avsluttet oppholdet ved rehabiliteringsklinikken i mars. (Foto: Twitter)

Det tragiske bildet på en fallert stjerne er langt unna de idylliske bildene paparazzifotografer tok for en knapp måned siden på galoppbanen under Windsor Races, skriver Mirror. Da var han sammen med sønnen Regan, datteren Bianca (26) og en smilende ekskone.

I april insisterte sågar datteren Bianca på at han var i toppform:

– Han har kuttet ut spriten for godt, sa hun.

GAZZA I TV 2-STUDIO: Dette er hans sine villeste fotballhistorier

Hans nærmeste krets var da overbevist om at han var på rett vei etter oppholdet på den eksklusive klinikken i Arizona tidligere i år. Behandlingen til 55.000 kroner uken ble betalt av noen av hans nærmeste venner, som var svært bekymret for at han skulle drikke seg i hjel.

I april ga han imidlertid en klar advarsel da han var gjest på Alan Carrs talkshow på Channel 4, om at han ikke kunne garantere at han hadde lagt vekk flaska for siste gang.

– Jeg kan aldri si aldri. Det kan skje at jeg drikker i fremtiden, sa han da.

«Gazza» giftet seg med Sheryl i 1996. Da hadde de allerede vært sammen i seks år, men bare to år senere var det slutt: Hun taklet ikke mer av drikkingen og de voldelige tilbøyelighetene hans.

Siden da har hun blant annet drevet kampanjevirksomhet til støtte for ofre for vold i hjemmet, basert på sine egne erfaringer fra et mildt sagt turbulent ekteskap.

Hun har ikke ønsket å kommentere forholdet overfor The Mirror.

Gascoigne var gjest i TV 2s Premier League-studio i desember 2011. Her forteller han om sine mest elleville episoder fra fotballkarrieren:

580038