Opel sjef Karl Thomas Neumann viser fram den nye konseptbilen  som skal vises første gang i september. Og navnet har gode tradisjoner   denne har fått navnet Monza Concept. (Foto: Opel)
Opel sjef Karl Thomas Neumann viser fram den nye konseptbilen som skal vises første gang i september. Og navnet har gode tradisjoner denne har fått navnet Monza Concept. (Foto: Opel)

Opel Monza Concept: Nå skal de lage sportsbil igjen

Opels konseptbil viser framtiden for merket.

Opel har rike tradisjoner med coupeer og sporty biler. Men de siste par tiårene har det vært mindre av det – og mer av fornuft og familiebiler.

Nå har de imidlertid akkurat vist første smakebit på en bil som skal gi oss neste generasjon av Opels designfilosofi.

Blitt en klassiker

Det handler om sporty design og for virkelig å underbygge dette har Opel også hentet fram et modellnavn med sterke tradisjoner.

Navnet på bilen er nemlig Opel Monza Concept. Monza var opprinnelig en todørs coupe som ble produsert mellom 1978 og 1986. Den var bygget på storbilen Senator og har for lengst blitt en klassiker.

Les også: Peter har en fiiin, gammel Senator

Grunnleggende verdier

Monza Concept handler om hvilke veier Opel skal gå, både på teknologi og design i årene framover.

– Den er vår visjon om Opels fremtid og står for våre grunnleggende verdier: Tysk ingeniørkunst og presisjon kombinert med skulpturell design og innovasjoner som er egnet til daglig bruk, sier Opel-sjefen Dr. Karl-Thomas Neumann i en pressemelding.

LES OGSÅ: Sjeldne Opel-klassikere dukket opp på uventet sted

Forvente i fremtiden

Så mye mer konkret om bilen får vi foreløpig ikke vite.

Men Opel lover at den skal vise "hva Opel-kunder kan forvente seg i fremtiden. Fokuset er på to hovedområder som vil være av øverste prioritet: Effektivitet og tilkoblingsmuligheter"

Debuterer i Frankfurt

Flere detaljer og ikke minst hele designet på bilen må vi vente noen måneder til for å få.

Monza Concept skal nemlig debutere på bilutstillingen i Frankfurt i september. Der skal forresten Opel også for første gang vise "offroad-utgaven" av sin Insignia, den heter Country Tourer.

Les mer om Country Tourer – klikk her: