fs  moyes pk 050713
fs moyes pk 050713

Moyes møtte pressen: – Rooney er ikke til salgs

David Moyes slår fast at Manchester United ikke kommer til å selge Wayne Rooney i sommer.

MUTV er tilgjengelig gjennom abonnementspakkene Sumo Sport og Sumo Gull, og kan kjøpes direkte på tv2sumo.no.

Manchester Uniteds nye manager David Moyes holdt sin første pressekonferanse i sin nye jobb fredag ettermiddag, og det var knyttet store forventninger til hva skotten kunne fortelle.

I mai uttalte Sir Alex Ferguson at Wayne Rooney nok en gang ønsket seg bort, og etter en kort innledning haglet spørsmålene om 27-åringens fremtid i klubben fra et fulltallig pressekorps.

– Jeg har snakket med Wayne flere ganger. Han er vel rundt 40 mål bak Bobby Charlton og Denis Law i denne klubben, skulle jeg akkurat til å si forresten. Jeg visste spørsmålene ville komme, men Wayne er ikke til salgs. Han er United-spiller og skal være United-spiller. Jeg har kjent Wayne siden han var 16 år. Han trener veldig bra, har kommet tilbake i bra form og jeg gleder meg til å jobbe med ham, sier Moyes.

På spørsmål om Rooney, som ifølge Nemanja Vidic er i sin beste form på fem år, i disse møtene har uttalt at han nå ønsker å bli i Manchester United, svarer den nye sjefen:

– Vi skal se hvordan vi kan få Wayne i en form som gjør at han kan score målene som skal til for å ta igjen Charlton og Law. Jeg er mer enn fornøyd med å jobbe sammen med ham. Vi gjør alt vi kan for å få Wayne på et topp nivå og dit vi vet han kan være.

Ba om temaskifte
Et sultent engelsk pressekorps var ikke fornøyd med svaret og en journalist spurte på ny om Rooney hadde fortalt Moyes at han nå ikke lenger vil vekk.

– Vi har snakket sammen flere ganger. Det som har skjedd, har skjedd. Vi jobber sammen nå og jeg kan se glimtet i øyet hans. Han ser fornøyd ut. Jeg må si jeg er imponert over hvordan han har fremstått. Han er ikke til salgs, slår Moyes fast på ny.

Artikkelen fortsetter under bildet!

2003
2003

Den tidligere Everton-sjefen sier han ikke kjenner innholdet i samtalene mellom Rooney og forgjenger Sir Alex Ferguson mot slutten av forrige sesong og derfor ikke kan kommentere det som førte til at 27-åringen skal ha ønsket seg vekk. På spørsmål om Rooney kategorisk kan slått fast at han nå vil bli på Old Trafford, svarer Moyes:

– Han har trent fantastisk bra disse to dagene. Det er alt jeg kan si. Det er mange legender som har spilt for denne klubben, jeg kan nevne navn i evigheter. Wayne er ikke langt unna å bli en av dem.

Etter det spørsmålet ga en av Uniteds pressesjefer beskjed til journalistene om å bytte tema. En av de fremmøtte spurte likevel om hva Rooney selv mener om fremtiden.

– Han blir ikke solgt, svarer Moyes.

Fikk beskjed av Sir Alex
Den 50 år gamle skotten fortalte detaljert om ansettelsesprosessen der han rett og slett fikk beskjed av Sir Alex Ferguson om å ta over Manchester United.

– Jeg hadde ingen anelse om hva som skulle skje, men han ringte meg og ba meg komme til huset hans. Jeg forventet at han ville fortelle at han skulle hente en av spillerne mine eller noe slikt, men det første han sa var at han skulle slutte. Jeg spurte når, for jeg trodde aldri han skulle gi seg, men han svarte «neste uke». Og hans neste ord var: «Du er den neste Manchester United-manageren». Jeg rakk ikke å si ja eller nei, men fikk klar beskjed. For meg var det nok, sier Moyes, som måtte holde tett og avgjørelsen i flere uker.

Artikkelen fortsetter under bildet!

moyes (Foto: AFP)
moyes (Foto: AFP)

Som vanlig på engelske pressekonferanser var det nok av høflighetsfraser og selvfølgeligheter, men Moyes forteller at han allerede har ringt Ferguson flere ganger for å be om råd. At managerlegenden vil følge United og nykommeren med falkeblikk fra VIP-boksen på Old Trafford også i fremtiden plager ikke Moyes.

– Jeg håper han vil være på stadion. Han er ikke der for å presse meg. Å ta over for Sir Alex vil være vanskelig for alle, men jeg har fått mye hjelp og alle har vært fantastiske, sier 50-åringen, som satt på podiet ved siden av en solbrun Nemanja Vidic.

Taus om spillerkjøp
Ikke overraskende ville ikke Moyes si noe som helst om mulige sommersigneringer, men han fortalte at også Paul Scholes hadde fått tilbud om å bli en del av staben der Phil Neville og Ryan Giggs nå skal bidra.

– Jeg ville ha noen yngre personer i støtteapparatet. Scholes ville prioritere tid med familien nå, men han er velkommen tilbake når han føler det er rett for ham.

Moyes sa videre at man må minst fem år tilbake i tid for å finne sist United hadde en tøffere åpning på Premier League-sesongen og at målet på Old Trafford fortsatt er å vinne titler.

– Vi håper å gjøre det bra i alle turneringene. Man må gå for alt. Kanskje misser man noen ganger, men det er det som er intensjonen. Jeg tror alle lagene vil bli bedre enn forrige sesong, og jeg er glad for å se José (Mourinho) tilbake i England.

Skotten svarte slik da han fikk spørsmål om det er mulig å oppnå det samme som Sir Alex Ferguson hos forrige sesongs ligamester:

– Å være manager på dette nivået i 25 år med en slik suksess... Jeg tror ingen vil være manager i en slik klubb i 25 år igjen.

Se MUTV på TV 2 Sumo
TV 2 Sumo har sikret seg seg eksklusive rettigheter til Manchester Uniteds TV-kanal (MUTV) i Norge, og gjennom hele sesongen kan du følge klubben på tett hold via våre nettsider tv2sumo.no.

Dagens pressekonferanse kunne du se gratis i videovinduet øverst, og på TV 2 Sport, men for fremtidig tilgang trengs det et Sumo-abonnement.

Les også: Manchester Uniteds TV-kanal på TV 2 Sumo

MUTV er tilgjengelig gjennom abonnementspakkene Sumo Sport og Sumo Gull, og kan kjøpes direkte på tv2sumo.no.

MUTV sender 24 timer i døgnet og inneholder kamper og høydepunkter fra Premier League og Champions League, samt alle direktesendte hjemmekamper til reserve- og akademilag.

I tillegg vil kanalen inkludere eksklusivt «behind-the-scenes»-innhold, intervju med manager, spillere og andre klubbrepresentanter, pressekonferanser, dokumentarer, nyheter, «build-up» til kamper og analyser av Manchester United legender.