impey og edvald Untitled 1
impey og edvald Untitled 1

Kaggestad tror Boasson Hagen kan ta gult i morgen: – Jeg sier ikke nei takk til det

Edvald Boasson Hagen var sjanseløs i spurten, men har likevel ny gul mulighet på fredag.

MONTPELLIER/
BERGEN (TV 2 Sporten): Edvald Boasson Hagen bommet i spurten og endte på tolvteplass på torsdagens Tour de France-etappe.

Opplendingen kunne lite gjøre med André Greipel, som var knusende overlegen på oppløpet. Tyskeren lå helt i front og hadde full kontroll på seieren. Mark Cavendish kjempet lenge om seieren, men ga opp og endte på fjerdeplass.

Peter Sagan ble nummer to, mens Marcel Kittel knep tredjeplassen. Alexander Kristoff kjempet også om seieren, men måtte til slutt nøye seg med sjetteplass.

Se innspurten i videovinduet øverst!

Les også: Rasende Cavendish gikk amok i lagbussen

Les også: Her får Paasche og Kaggestad latterkrampe på direkten

– Tenker ikke på gult
Boasson Hagen kunne likevel glede seg over at han klatret opp til andreplass i sammendraget, og er nå bare tre sekunder bak den nye bæreren av den gule trøyen: Daryl Impey. Sammenlagtleder Simon Gerrans havnet nemlig langt bak i feltet og ble klokket inn bak lagkameraten.

Boasson Hagen selv har – ikke overraskende – ikke tenkt for mye over den nye gule muligheten.

– Det er greit å krype litt oppover resultatlistene, før man raser nedover igjen. Men jeg har ikke tenkt så mye på det. Det er gul trøye til (Chris) Froome som er fokuset. Jeg skal hjelpe til der, men hvis jeg kan få låne den gule trøyen innimellom, så sier jeg ikke nei takk til det. Men igjen, jeg tenker ikke på det, sier han til tv2.no.

Boasson Hagen kommer likevel til å studere etappeprofilen torsdag kveld for å legge en liten plan.

– Jeg kommer vel til å ta en liten titt på etappen. Jeg vil alltid prøve meg når jeg får muligheten. Men som jeg sier: Det er Froome som har hovedfokus, sier opplendingen.

Se og følg Tour de France direkte i vårt nye livesenter!

Kaggestad: – Tror ikke Impey henger med i morgen
TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad tror Boasson Hagen har store sjanser for å havne i gult fredag. For fredagens etappe er langt mer kupert enn torsdagens etappe, og Impey skal normalt sett ikke henge med i bakkene.

– Personlig så tror jeg det er meget urealistisk at Impey klarer å henge med i morgen. Selv om det var en dårlig spurt av Edvald, så var det nok til å komme foran det brekket som det ble i hovedfelt. Der havnet de som lå foran ham ellers. Nå har vi muligheten til gul trøye i morgen, sier han entusiastisk.

– Sjansen for gult er mint like god som den var på lagtempoetappen. Men Impey vil selvsagt ikke gi seg, og han kan klare det. Det blir avgjørende hvor hardt det blir kjørt i feltet, sier Kaggestad.

Impey selv tror han kan holde på det gule tekstilet.

– Det er en kupert etappe, men vi skal kjempe alt vi kan for å holde på den en dag til. Jeg har vist tidligere at jeg kan klatre godt, sier Impey til tv2.no.

GreenEdge-rytteren er for øvrig historisk, som den første afrikanske rytteren som ikler seg den gule trøyen. Passende nok skjer det i samme by som Robbie Hunter ble første afrikaner med etappeseier i 2007.

– Det er en utrolig følelse. Hvis du hadde fortalt med på forhånd at dette skulle se, så hadde jeg ikke trodd på det. Det er et magisk øyeblikk, en drøm som blir virkelighet og en stor dag for afrikansk sykkelsport, sier Impey.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

Se intervju med Edvald Boasson Hagen her (Artikkelen fortsetter under):

729841

Boasson Hagen: – Hektisk
Foruten å bli minnet om muligheten for gult, måtte Boasson Hagen også svare på hva som gikk feil i spurten.

– Det var veldig hektisk i dag og stor kamp. Jeg klarte ikke å posisjonere meg. Jeg prøvde å sitte på hjulet på Cavendish, men han gikk bare bakover og bakover. Jeg stolte på han, men bommet i dag, sier Boasson Hagen.

Han var ikke spesielt fornøyd med tolvteplassen i mål.

– Jeg er alene med å spurte, så det er vel greit. Men det er ikke noen bra plassering, sier han.

Etappen inn til Montpellier ble en merkelig affære. Grunnet den kraftige sidevinden ble det ikke noe vanlig bruddforsøk underveis. Kun én mann fikk gå tidlig – spanske Luis Mate – men han ble raskt hentet inn igjen. Etter det lå faktisk feltet samlet hele veien inn til mål.

– Det gikk rolig i starten, men det ble veldig hektisk rundt langesonen. Det var mye vind, og det var nervøst i feltet, forteller Boasson Hagen.

Nå ser han frem til de kommende fjelletappene.

– Det skal bli greit å komme dit. Da får feltet satt seg enda mer og det blir roligere, sier han.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Kristoff: – Det gikk for fort
Kristoff hadde ingen god dag på sykkelen, og fikk det ikke til å fungere i finalen.

– I dag var det ikke så nærme. Jeg var et stykke bak. Det gikk rett og slett for fort, og jeg var ikke sterk nok i dag. Jeg følte meg bedre i går, sier han til tv2.no

– Er det prisen man betaler når man ikke har hjelpere i avslutningen?

– Ja, i dag var det vanskelig. Det var høy fart og togene kjempet mot hverandre for å komme i posisjon. Det ene måtte ta mye vind, og jeg brukte så mye krefter på å komme i posisjon. Og jeg gjorde ikke det en gang, sukker Kristoff.

Nordhaug: – Litt krigsstemning
Lars Petter Nordhaug hadde en roligere dag enn sine landsmenn og kom trygt med hovedfeltet.

– Det var nervøst og en kamp om å sitte foran. Det var litt krigsstemning. Det er ikke det jeg liker best, men det gikk greit i dag. Det splittet seg ikke veldig opp i feltet, sier han til tv2.no.

Foruten skiftet av den gule ledertrøyen, ble det ikke endringer i noen av de andre trøyekonkurranser. Sagan holder på sin grønne trøye, Pierre Rolland har klatretrøyen, mens Michal Kwiatkowski ikler seg den hvite ungdomstrøyen også fredag.

Se intervju med Alexander Kristoff her:

729836

Se intervju med Lars Petter Nordhaug her:

729835