UTE: Tommy Høiland og Sandnes røk ut mot Flekkerøy i cupen. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
UTE: Tommy Høiland og Sandnes røk ut mot Flekkerøy i cupen. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

– Høiland snart klar for Molde

Sandnes Ulf-spissen skal på medisinsk test i dag.

Tommy Høiland skal være svært nære en overgang til Molde. Ifølge Rbnett er 24-åringen i rosenes by og gjennomfører medisinsk test i dag.,

Onsdag signerte klubben Mads Møller Dæhli fra Manchester United, og allerede torsdag kan Høiland altså bli klubbens neste signering.

Les også: Møller Dæhli klar for Molde

Molde har ønsket seg forsterkninger på topp over lengre tid, etter at fjorårets førstevalg Davy Claude Angan forsvant forut for sesongstart. Daniel Chima Chukwu har ikke scoret nok mål, og nå ser det altså ut til at tidligere Bryne- og Viking-spiss Høiland skal bli mannen som skal få ansvaret for å score målene på Aker Stadion.

– Tommy er i Molde for å se på forholdene og for å gjennomføre medisinsk test, sier Høilands agent Jim Solbakken til Rbnett.

Høilands Sandnes Ulf ligger for øyeblikket nederst på Tippeliga-tabellen, og i forrige uke uttalte Asle Andersen til TV 2 Sporten at han ikke mente spissen var god nok for Molde.

– Ut i fra tabellplassering og det vi har prestert i år, så tror jeg ikke det er mange som er brennheite for andre klubber. Vi må opp med prestasjonene alle mann før vi kan begynne å tenke på at vi skal opp på et høyere nivå.

Les også: Mener Høiland ikke er god nok for Molde

– Det må være en formidabel motivasjon å komme til en storklubb som Molde. Det er sikkert noe Tommy håper på, men skal det bli noen realitet må Tommy ta steg i Sandnes og stabilisere seg på et høyere nivå. Hans øverste nivå er veldig høyt, men som sagt varierer det for mye i prestasjonene. sa Andersen da.

Nå kan det allikevel se ut til at Ole Gunnar Solskjær kommer til å hente 24-åringen til klubben.

Overrasket Mini
TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen er også overrasket over at Molde velger å gå for Høiland.

– Jeg synes det er overraskende at Ole Gunnar henter Tommy Høiland, som så langt i sine fotballår ikke har prestert opp på det nivået som jeg tenker at Molde ønsker at sine spisser skal være på, sier Mini på TV 2 Sport.

Les også: Mini: – Hadde ikke brukt pengene på Høiland om jeg var Molde-sjef

TV 2 Sporten har forsøkt å få tak i daglig leder i Molde Øystein Neerland og daglig leder i Sandnes Ulf Tom Rune Espedal, uten å lykkes.