MARCO DUELL: Nederlands Marco van Ginkel i duell med Tysklands Marco Reus i en privatlandskamp i 2012. Nå er førstnevnte klar for Chelsea. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
MARCO DUELL: Nederlands Marco van Ginkel i duell med Tysklands Marco Reus i en privatlandskamp i 2012. Nå er førstnevnte klar for Chelsea. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Chelsea bekrefter avtale for nederlandsk midtbanestjerne

Marco van Ginkel blir Premier League-spiller.

Chelsea har blitt enig med Vitesse Arnhem om en overgang for midtbanespilleren Marco van Ginkel.

Det melder klubben på sine hjemmesider torsdag.

Kun den medisinske testen og personlig kontrakt gjenstår, men det er regnet for å være formaliteter. Det er ikke offentliggjort noen pris for van Ginkel, men tidligere spekulasjoner har gått på at engelskmennene må ut med alt fra i underkant av 100 millioner til i underkant av 150 millioner kroner for hans tjenester.

IMPONERTE: Marco van Ginkel imponerte under U21-EM og blir nå
  Premier League-spiller. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
IMPONERTE: Marco van Ginkel imponerte under U21-EM og blir nå Premier League-spiller. (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Van Ginkel blir dermed London-klubbens andre store signering denne sommeren, etter overgangen til André Schürrle forrige måned.

Les også: Chelsea bekrefter kjøp av tysk angriper

Van Ginkel var en del av Nederlands lag under sommerens U21-EM i Israel, og har i lengre tid vært lenket til både Chelsea og Manchester United. Han har også en A-landskamp for Nederland, etter debuten mot Tyskland i november 2012.

Nå har altså José Mourinho trukket det lengste strået i kampen om 20-åringen, som ble kåret til årets unge spiller i Nederland forrige sesong. Dette er en pris som tidligere er vunnet av store navn som Rafael van Der Vaart, Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar og Christian Eriksen.

Les også: – Manchester United snyter Chelsea for midtbanestjerne