Edvald Boasson Hagen og Mark Cavendish (Foto: SCANPIX)
Edvald Boasson Hagen og Mark Cavendish (Foto: SCANPIX)

Boasson Hagen kun spurtslått av Cavendish: – Han er i en liga for seg selv

Mark Cavendish cruiset inn til Tour de France-seier nummer 24.

MARSEILLE/BERGEN (TV 2 Sporten): Det ble som ventet samlet spurt på onsdagens småkuperte etappe i Tour de France. Og som ventet ble det også etappeseier til Mark Cavendish.

Nærmest var Edvald Boasson Hagen, som gjorde en svært god spurt og tok andreplassen. Peter Sagan ble nummer tre, mens André Greipel endte på fjerdeplass.

Alexander Kristoff forsøkte seg også, men nådde ikke helt opp mot slutten og ble nummer seks.

Les også: Cav-sjef: – Kun Hushovd hadde slått Cavendish i dag

Se vinnerspurten i videovinduet øverst!

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

Les også: Her får Paasche og Kaggestad latterkrampe på direkten

– Førsteplassen som huskes
Boasson Hagen var ikke så veldig skuffet etter målgang.

– Det var veldig bra. Jeg var bak Mark og hadde hjulet hans hele veien. Jeg er godt fornøyd. Det viser at jeg kan spurte litt også, sier Boasson Hagen til tv2.no.

Men han ville ikke være med på at han var nær seieren.

– Det var ikke nesten bak Mark. Han er i en liga for seg selv. Men det var ikke så mange andre som tok meg heller. Det var godt. Jeg er godt fornøyd (med andreplass), men det er førsteplassen som huskes. Jeg ga maks, men det var ikke bra nok, sier han.

Boasson Hagen håper og tror at han også kan forsøke seg igjen på de kommende spurtetappene.

– Jeg vil alltid prøve meg. Jeg får sjansen når det er spurt som i dag. Men det blir nok mer og mer jobbing etterhvert, tenker jeg, sier han, vel vitende om at hjelperytteroppgaven blir svært viktig når fjellene nærmer seg.

Se og følg Tour de France direkte i vårt nye livesenter!

Se intervju med Edvald Boasson Hagen her:

729607

Kristoff: – Skuffet
Kristoff slet litt mer mot slutten og fikk ikke full uttelling.

– Jeg følte meg ikke veldig bra i spurten og fikk ikke helt posisjonen. Rett etter siste sving ble jeg litt innesperret og kom bakpå. Edvald gjorde en bra spurt og ble nummer to, så med norske øyne var det jo bra, sier Kristoff til tv2.no.

– Det så ut som du og Edvald kjempet om å sitte på hjulet til Cavendish.

– Jeg prøvde å sitte på Greipel, så jeg tror egentlig ikke det, selv om man bytter litt hjul. Vi fightet ikke, sier Kristoff.

Og påpeker:

– Jeg er litt skuffa over at jeg ikke klarte bedre i spurten. Jeg kom litt skjevt ut. Jeg følte at jeg kunne hevdet meg i toppen, for jeg hadde beina til det.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Nordhaug: – Umulig å prøve seg
For Lars Petter Nordhaug ble det er mer rolig dag og Belkin-nordmannen kom trygt inn med hovedfeltet.

– Det var ikke så mye resultat å skryte av, men jeg er fornøyd med å komme gjennom uten krasj. Det var det som var målet. Det var ikke veldig tungt, men det var en lang og varm dag, sier han til tv2.no.

Nordhaug ymtet frempå at han kanskje skulle forsøke et stunt mot slutten av etappen. Men det ble for vanskelig.

– Jeg skulle se hva jeg kunne gjøre i siste bakken, men med motvind og brudd foran var det umulig. Uansett så var det fantastisk i dag, det virker som Norge gradvis er i ferd med å invadere Frankrike. Det er så mye norske flagg langs veien at det er helt vilt, sier Nordhaug med et smil.

Og er egentlig ganske fornøyd med at han ikke var helt fremme i spurten.

– De er helt gærne de gutta som går foran og spurter, så jeg er glad jeg slipper å være med i den kampen der, sier han.

Gerrans fortsetter i gult
Triumfen er for øvrig Cavendish' første i årets Tour, men hans 24 totalt i karrieren. På de siste kilometerne av etappen viste hans lag, Omega Pharma-Quick Step, som suverenitet og hadde full kontroll i feltet. Inn på oppløpet fikk også Cavendish et strålende opptrekk, og virket å ha full kontroll på seieren.

– Det har vært litt frustrerende, men normalt sett vinner jeg ikke før den femte etappen, så det er ganske normalt, sier Cavendish i rittintervjuet.

– Vi var motiverte i dag, Orica-GreenEdge gjør sjeldent noe arbeid, så vi var fornøyd med at de måtte sitte foran og jobbe. Jeg er veldig fornøyd, gliser briten.

Simon Gerrans kom inn med feltet og beholder dermed sin gule trøye nok en dag. Det ble ingen endringer i de øvrige trøyekonkurransene heller: Sagan holder på sin grønne trøye, Pierre Rolland har klatretrøyen, mens Michal Kwiatkowski ikler seg den hvite ungdomstrøyen også torsdag.

Les også: Gråtkvalt Tour-rytter til TV 2: – Foreldrene mine hadde kommet fra USA for å se på

Se intervju med Alexander Kristoff her:

729608

Se intervju med Lars Petter Nordhaug her:

729609