GIFTEKLAR: I sommer gifter Gro Hammerseng seg med Anja Edin. (Foto: Scanpix)
GIFTEKLAR: I sommer gifter Gro Hammerseng seg med Anja Edin. (Foto: Scanpix)

Gifteklare Gro Hammerseng: – Jeg vil ha minst to barn!

Håndballproffen avslører sine fremtidsdrømmer.

I 2010 ble håndballproffen Gro Hammerseng kjæreste med Larvik-lagvenninnen Anja Edin. Siden har det gått slag i slag for jentene.

Vil ha flere barn

I februar i fjor ble de foreldre til sønnen Mio og i oktober kom nyheten om at paret hadde forlovet seg.

Nå venter sommerbryllup i Stavern, og overfor larvikhk.no forteller Gro at hun leser bryllupsmagasiner om dagen.

I tillegg røper hun sine egne drømmer for fremtiden. På spørsmål om hva hun driver på med om ti år svarer hun nemlig følgende:

– Er lykkelig gift med minst to barn, skriver og har startet opp som selvstendig næringsdrivende. Mine tjenester kan kjøpes, ha ha.

Les også: Gro Hammerseng og Anja Edin gifter seg

– Min tur neste gang

Etter at Gro ble gravid våren 2011 og fødte parets sønn i fjor vinter, har Anja Edin endret syn på svangerskap. Hun er ikke lenger sikker på at hun ikke har lyst til å bli gravid selv.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GRO HAMMERSENG: Og Anja Edin
  gifter seg nest år. Foto: Audun Braastad 5021 © Stella Pictures
GRO HAMMERSENG: Og Anja Edin gifter seg nest år. Foto: Audun Braastad 5021 © Stella Pictures

– Før Gro ble gravid, ville jeg svart blankt nei. Men etter å ha fulgt henne og sett hvor fint det er, så frister det litt. Jeg får bearbeide det. Men jeg vil ha flere barn, og Gro mener det er min tur neste gang, uttalte Porsgrunn-jenta overfor Dagbladet Magasinet i fjor høst.

Les også: Gro Hammerseng er blitt mamma

Gir ut bok

Tidligere har Hammerseng fortalt at paret hadde mange spørsmål da de skulle bli foreldre. Nå skriver de en håndbok for andre lesbiske par som ønsker barn.

– Hva hadde andre i vår situasjon gjort? Hva hadde de tenkt? Fantes det alternativer som vi ikke visste om? Hva koster det å bli inseminert? Får vi de samme rettighetene som mødre uavhengig av hvem av oss som føder? Hva slags utfordringer kan vårt barn få som følge av at vi ikke passer inn i boksen som en tradisjonell kjernefamilie? spurte Gro Hammerseng i radioprogrammet «Jul i P2» i fjor.

Boken skal være en håndbok hvor de deler sine egne erfaringer, og om tanker de hadde rundt ulike temaer.

Les også: Her viser Gro og Anja sin kjærlighet

Vil jobbe for Anja

Og Gro forteller nå på Larviks hjemmeside at hun kan tenke seg å jobbe som forfatter eller featurejournalist etter endt håndballkarriere. Men drømmejobben har hun ikke sett seg ut foreløpig, og hun røper at hun også kan tenke seg å jobbe som programleder eller PR-sjef. Om det blir sistnevnte yrke har Hammerseng alt peket ut enkelte personer hun kunne tenke seg å jobbe med, deriblant hennes fremtidige kone.

– Da tenker jeg kunstneren Isabel Blanco. Foredragsholder/forfatter/designer Anja Edin. Tekstforfatter Kari-Anne Henriksen. Rocke stjerne Morten Hammerseng og interiørstylist Hanne Halen, sier hun til larvikhk.no.