ted_king
ted_king

Tour-rytter raser etter at han misset tidsgrensen: – Vet ikke hvor de har fått tiden fra

Ted King sju sekunder unna i mål. – De bør la han få fortsette, sier TV 2s sykkelkommentator.

Ted King kan se langt etter å fullføre årets Tour de France etter at han falt utenfor tidsgrensen på tirsdagens lagtempoetappe.

Amerikaneren falt kjapt av sine lagkamerater i Cannondale, og måtte slite og jobbe alene vel 25 kilometer til mål. Årsaken til problemene var skrubbsår og en skulder ute av ledd etter velt på den første etappen.

King ble til slutt klokket inn på tiden 32.32, sju sekunder utenfor tidsgrensen. Det betyr at han må pakke kofferten og forlate Touren.

Les også: Boasson Hagen var tre sekunder fra gul trøye

– Ville ikke høre på oss
Cannondale anmodet rittjuryen om likevel å la King få fortsette, men bønnene ble blankt avvist.

– De ville ikke høre på vår forklaring. Ted kjørte med en skadet skulder og han kjørte også på en vanlig landeveissykkel. Han ga seg aldri, og det er i tråd med sykkelsportens verdier. Men likevel ville de ikke endre sin beslutning, sier Cannondale til Velonews.

Cannondale mener også at Tour-arrangøren har sin del av skylden for skaden, ettersom massevelten angivelig kom etter nervøsitet i feltet grunnet busskandalen ved målstreken.

King selv twitret tirsdag kveld en bildegrab fra sykkelcomputeren hans som viser en sluttid på 32.24. Det vil si akkurat innenfor tidsgrensen.

– Etter det jeg forstår så endte jeg på 32.24. Jeg vet ærlig talt ikke hvor 32.32 kommer fra, skrev han.

Se og følg Tour de France direkte i vårt nye livesenter!

Stoltenberg: – Han bør få fortsette
TV 2s sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg mener King fortjener å få fortsette.

– Sykkelhjertet mitt sier at han bør få fortsette. Han er en tapper mann som har kjempet seg videre, og gjort et helhjertet forsøk. Det er dette som er del av sykkelsportens sjarme, og en del av sportens verdier, sier han til tv2.no.

Og påpeker:

– Det handler ikke bare å vinne etapper i Tour de France. Det er flere helter som ikke har vunnet de første dagene. King er en av dem, men også en mann som Tony Martin har min respekt.

Stoltenberg forstår at Tour-arrangøren må følge reglene, men at det er lov å gjøre unntak.

– De må selvsagt få lov til å håndheve reglene. Og Tour-arrangøren er også veldig harde på enkelte ting som jeg mener er riktig. Men de driver med en publikumsidrett. En beslutning om å la King få fortsette vil definitivt ikke være upopulær blant publikum. De må bruke litt skjønn også, sier han.

– Jeg tror det kan være en mulighet for at King likevel får fortsette. Vi får i hvert fall håpe det, sier Stoltenberg.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Voigt: – Tåpelige regler
King får støtte fra en rekke sykkelfans på Twitter. Men også en erfaren stjerne som Jens Voigt uttrykte sin støtte tirsdag kveld.

– La oss velge medmenneskelighet fremfor tåpelige regler. Vi mener han bør få bli værende, skrev tyskeren, og slang med navnene til både Mark Cavendish, Cadel Evans og Chris Froome som en oppfordring i meldingen.

Tour-historien er full av historier om rytteren som havner utenfor tidsgrensen, men som likevel får fortsette i Touren. Dette unntaket gjøres ofte når et større felt - gjerne med spurtere - blir hengende langt etter i fjellene.

PS! King er tredje rytter som er ute av årets Tour. Fra før har Andrej Kasjetsjkin og Yoann Bagot måttet bryte.