Edvald Boasson Hagen (Foto: TV 2)
Edvald Boasson Hagen (Foto: TV 2)

Boasson Hagen var tre sekunder fra gul trøye

– Vi kunne hatt noen kjappere føringer av og til. Da kunne det gått, sier Sky-stjernen.

NICE/BERGEN (TV 2 Sporten): Edvald Boasson Hagen hadde et berettiget håp om å kapre den gule trøyen på tirsdagens lagtempoetappe i Tour de France.

Men inn på oppløpet i Nice gikk sekundene litt for fort for opplendingen og Sky. Til slutt var det bare tre små sekunder som skilte Boasson Hagen fra Tourens gjeve tekstil. Orica-GreenEdge gikk til slutt av med seieren på etappen, mens Omega Pharma-Quick Step og Sky fulgte på de øvrige pallplassene. GreenEdge suste gjennom løypen på den raskeste tiden i Tourens historie, når det gjelder gjennomsnittsfart.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

Etter målgang smilte likevel Boasson Hagen tappert.

– Det er ikke så mye å tenke på. For seint er for seint. Men det var en grei tempoetappe av laget. Det er ikke så mye annet å få gjort enn så godt man kan. Slik er det, sier han til tv2.no.

Men han innrømmer likevel:

– Vi kunne hatt noen kjappere føringer av og til. Da kunne det gått. Men sånn er det. Det er vanskelig å si akkurat hvor vi skulle hentet det. Vi får ikke syklet om igjen nå. Jeg tviler på at de andre lagene vil være med på det i alle fall, humrer Boasson Hagen.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Sky-kaptein Chris Froome var mer skuffet da han snakket med tv2.no etter målgang.

– Det var så nærme. Var det to sekunder? Det var synd. Men jeg er veldig fornøyd med innsatsen til laget. Vi var gode i dag, sier han til tv2.no.

– Var det litt godt å slippe å forsvare den gule trøyen?

– Jeg vil ikke si at det er en negativ ting. Å ha den gule trøyen gjør at man kan kontrollere og sitte foran i feltet, sier Froome.

GreenEdges Simon Gerrans får æren av å starte i den gule trøyen på onsdagens etappe, mens de andre trøyekonkurransene forble uendret.

– Det var helt fantastisk i dag. Hele laget jobbet bra og etappeseier og den gule trøyen er belønningen. Når man jobber sammen som et lag, så kan man få til fantastiske ting. Nå håper jeg å beholde den gule trøyen frem til Pyreneene, sier han.

Les også: Her spurter Hushovd til suveren seier

Se intervju med Edvald Boasson Hagen her (Artikkelen fortsetter under):

729414

Nordhaug: – Ble for tøft
Både Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff gjorde en solid innsats for henholdsvis Belkin og Katjusja i lagtempoløypen. Belkin ble nummer 14, mens Katjusja kapret 10. plassen.

– Det gikk greit nok. Vi hadde håpet å kjempe i toppen, men det ble for tøft. Så lenge Bauke (Mollema) ikke tapte for mye i sammendraget, så er det greit, sier Nordhaug til tv2.no.

Som ikke merket noe særlig til vinden underveis.

– Nei, jeg merket ikke vinden. Jeg er ikke den største karen i laget, så jeg klarte å gjemme meg litt bak de større gutta, sier Nordhaug med et smil.

Nøtterøy-karen viste offensiv kjøring på mandagens etappe. Ingenting tyder på at det blir siste gang i årets Tour.

– Jeg er i superform. Da er det moro å kunne bidra litt på lagtempo, sier han.

Se og følg Tour de France direkte i vårt nye livesenter!

Kristoff: – Sjanse for meg i morgen
Kristoff melder også om gryende form.

– Det var tungt, men jeg følte meg sterk. Gutta var likevel ikke sterke nok. Jeg er uansett fornøyd med egen innsats. Jeg følte jeg var en av de bedre på laget, sier Kristoff til tv2.no.

Rogalendingen ser nå frem til to flatere etapper, der han håper å få brukt spurtkreftene i kamp med Mark Cavendish og André Greipel.

– I morgen er det en god sjanse for meg, og den neste etappen også. Det blir spennende fremover: Jeg gleder meg, sier Kristoff med et smil.

Se intervju med Alexander Kristoff her:

729407

Se intervju med Lars Petter Nordhaug her:

729408