thor hushvod _1
thor hushvod _1
Hushivd3
Hushivd3
OPTIMIST: Thor Hushovd ser lyst på resten av sesongen etter den oppløftende etappeseieren i Tour du Haut Var.  (Foto: Lauten, Daniel Sannum, © dsl)
OPTIMIST: Thor Hushovd ser lyst på resten av sesongen etter den oppløftende etappeseieren i Tour du Haut Var. (Foto: Lauten, Daniel Sannum, © dsl)

Her spurter Hushovd til suveren seier

– Jeg er i knallform, sier han etter seier på tirsdagens etappe i Østerrike rundt.

Thor Hushovd vant den tredje etappen av Østerrike rundt etter en massespurt.

BMC-rytteren hadde små problemer med å gå til topps på den 119 kilometer lange etappen som gikk mellom Heiligenblut til Matrei/Osttirol.

– Laget kjørte for meg
Til slutt var seiersdifferansen ned til resten av feltet ti meter, mens Hushvods opptrekker Daniel Oss ble nummer to!

– Jeg føler meg i fantastisk bra form, hadde kjempebein og kunne bare kjøre på. Laget kjørte for meg i dag, sa Hushovd til tv2.no etter løpet.

– Kunne du vunnet etapper i Tour de France?

– Det er et par etapper som kunne passet meg veldig godt, og jeg er i knallform.

Hushovd ble vraket fra BMC-laget til Tour de France, noe som var en stor skuffelse 35-åringen som slo tilbake umiddelbart gjennom å bli norsk mester.

– Det er selvfølgelig veldig skuffende, jeg hadde veldig lyst til å være med. Det var et mål for meg, og da er det kjedelig ikke å bli tatt ut, sa sykkelrytteren til tv2.no etter at det ble klart at han ikke fikk være med til rittet i Frankrike.

Les også: Nå vil Hushovd ta VM-gull

Hushovd2
Hushovd2

Tok muligheten
Senere kom meldingen om at han skulle sykle Østerrike rundt.

På de tøffe to første etappene av etapperittet i Østerrike har Hushovd havnet langt bak. Dagens etappe var den første etappen der «Oksen fra Grimstad» hadde en mulighet.

Den tok han med bravur.

Spekulasjonene har gått om Hushovd ville prøve å finne seg et nytt lag. De to sesongene i BMC har ikke vært optimale, mye på grunn av sykdom.

Les også:BMCs pengemann tror Hushovd kommer tilbake

BMCs rike bakmann Andy Rihs har vært ute og støttet nordmannen, og selv om det ikke har gått så bra ønsker han å bli værende i laget.

– Nå står jeg her i den nye, norske mestertrøyen, så jeg kjører garantert i BMC ett år til.