Bilsalget i Norge holder fortsatt høy fart   og øker litt videre fra rekordåret 2012.
Bilsalget i Norge holder fortsatt høy fart og øker litt videre fra rekordåret 2012.

Topp 20: Dette er Norges mest solgte biler

Slik ser det ut etter årets første seks måneder.

Halvveis ut i året, kan vi fastslå at 2013 så langt har vært et meget bra år for nybilsalget i Norge.

Fjoråret var det beste på 25 år.

I år fortsetter det enda litt oppover, nærmere bestemt pluss 1,9 prosent i forhold til samme periode i 2012.


70.000 biler

De seks første månedene i år er det registrert 70.644 nye personbiler i Norge, det viser den rykende ferske statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Det er i underkant av 1.300 biler mer enn samme periode i fjor.

LES OGSÅ; Dette står øverst på ønskelista hos nybilkjøperne

Helt i særklasse

Hva er det så vi nordmenn går ut og kjøper når vi skal ha helt ny bil? Øverst på lista troner en bilmodell som har et nesten unikt godt tak på norske bilkjøpere.

Volkswagen Golf har vært mest solgt i mange år, og den er helt i særklasse så langt i år. 3.931 nye Golfer er solgt, det er nesten dobbelt så mye som bilen på andreplass, nemlig Mazda CX-5 med 2.222 eksemplarer.

Sekser på terningen: Les testen vår av Golf her

Lå nede for telling

Mazdaen er forresten årets store komét i bilmarkedet. Den kompakte SUV-en har virkelig truffet blink og viser hvor viktig det er å ha "riktige" modeller for å lykkes.

Før den ble lansert, lå Mazda nesten nede for telling i Norge. Nå er det full fart og ny optimisme i hele organisasjonen, takket være denne modellen.

Elbil-suksess

Toyota legger beslag på tredje- og fjerdeplassen med henholdsvis Auris og Yaris. Særlig førstnevnte blir en bil å regne med i resten av året. Det er like før stasjonsvognutgaven kommer – og med den på plass tipper vi Auris vil passere CX-5 om ikke veldig lenge.

Elbil-suksessen Nissan Leaf holder en imponerende sterk femteplass, foran SUV-en Mitsubishi Outlander, som har fått fart på salget med ny modell.


Les testen: Nå skjønner vi hvorfor den selger så godt


Avensis faller

Av dem som faller så langt i år, noterer vi at Toyota Avensis er ned med hele 41,4 prosent, Avensis er nå nede på plass 13. Det går også trått for Volvo V70, som nok i praksis begynner å bli litt "sluttsolgt", minus 29,2 prosent og 12. plass er fasiten for Volvoen.

Kompakt-SUVen VW Tiguan hadde et kjempeår i fjor. I år går det langt tyngre, minus 27,9 prosent og 11. plass for Tiguan. Ford Focus faller hele 21,8 prosent, til en åttendeplass. Og VW er nok heller ikke helt fornøyd med at Passat-salget svikter med 20 prosent i årets første seks måneder, den er nå på en litt uvant beskjeden niendeplass på statistikken.

LES OGSÅ: Alltrack – ikke nok til å stoppe fallet

Her er tallene – de mest solgte bilene så langt i år:

tabell-tom-mai
tabell-tom-mai

Tabell fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

LES OGSÅ: Denne SUV-en knuser konkurrentene