Eddyfront
Eddyfront

Boasson Hagen sjanseløs da Gerrans snøt Sagan for etappeseier

– Det var vanskelig å gjøre noe helt alene, sukker Edvald Boasson Hagen.

CALVI/BERGEN (TV 2 Sporten): Edvald Boasson Hagen kom til kort i den kuperte avslutningen på mandagens etappe i Tour de France.

Nordmannen lå godt med inn på oppløpet, men hadde ikke nok krefter igjen i beina og havnet i bakleksa. Til slutt endte Sky-rytteren på en ellevteplass.

Nok krefter hadde derimot Simon Gerrans som spurtslo selveste Peter Sagan på målstreken og tok en noe overraskende etappeseier. Jose Joaquin Rojas knep tredjeplassen.

Se innspurten i videovinduet øverst!

Les også: Bekymret for Boasson Hagens form: – Edvald ser ikke bra ut

– Hektisk inn mot mål
– Det ble en hard etappe i dag også, og det var veldig hektisk inn mot mål. Alle skulle være først. Det ble vanskelig å gjøre noe alene i spurten. Det ble vanskelig uten et tog foran seg, selv om det ikke var så mange andre som hadde tog heller, sier Boasson Hagen til tv2.no.

Opplendingen slet i den siste andrekategoristigningen før mål, men klarte likevel å kjøre seg opp til hovedfeltet igjen.

– Jeg var av i den siste bakken, men kom meg opp igjen. Det skal jeg være fornøyd med. Jeg skulle gjerne vært høyere opp, men jeg tapte i hvert fall ikke noe tid, sier Boasson Hagen.

Les også: Her forsøker Nordhaug solorykk før mål

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

Boasson Hagen har dermed fremdeles muligheten til å ikle seg gul trøye på etter tirsdagens lagtempoetappe. Men da må også Sky gjøre jobben og vinne.

– Det blir spennende. Vi må bare gjøre så godt vi kan. Hvis det går veien, så kan det bli bra (for meg). Men jeg tenker ikke så mye på det, sier han.

At lagkompis og temposterke Geraint Thomas fortsatt sliter med skader etter helgens velt vil utvilsomt svekke Skys sjanser, innrømmer Boasson Hagen.

– Jeg skulle gjerne hatt han med for fullt, sier nordmannen.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Se intervju med Edvald Boasson Hagen her (Artikkelen fortsetter under):

729218

Gerrans: – Fantastisk
Gerrans triumf var GreenEdges første etappeseier i Touren noensinne. Det var det sympatiske australieren veldig klar over i det offisielle rittintervjuet.

– Det føles fantastisk. De andre gutta gjorde en kjempejobb for meg. Jeg hadde sett meg ut denne etappen på forhånd, gliser han.

Jan Bakelants satt trygt med inn til mål og beholder dermed sin gule trøye nok en dag. Julien Simon og Gerrans følger ett sekund bak.

Sagan overtok på sin side den grønne poengtrøyen, mens Pierre Rolland styrket sin ledelse i klatrekonkurransen.

Se og følg Tour de France direkte i vårt nye livesenter!

Kristoff: – Bakken ble for lang og hard
For Alexander Kristoff ble avslutningen hakket for tøff, og rogalendingen kom inn med «bussen» med de andre spurterne.

Likevel var han ved godt mot etter målgang.

– Det var hardt hele dagen. Jeg slet. Jeg følte meg egentlig ikke så ille i den siste bakken, men den ble litt for lang og litt for hard. Jeg følte egentlig at det var en forbedring fra i går, sier Kristoff til tv2.no.

– Jeg hadde egentlig forventet at jeg skulle falle av her, men man lever jo i håpet, smiler Kristoff.

På tirsdagens lagtempo er målet klart.

– Den er viktig for laget. Vi har (Joaquin) Rodriguez som ikke må tape sekunder. Vi er motiverte for det og skal gjøre så godt vi kan, lover Kristoff.

Se intervju med Alexander Kristoff her:

729219