Helt på pristoppen av norske bruktbiler finner vi disse. Fra  venstre Ferrari F12 Berlinetta, Ferrari FF og Maybach 57.
Helt på pristoppen av norske bruktbiler finner vi disse. Fra venstre Ferrari F12 Berlinetta, Ferrari FF og Maybach 57.

Dyreste bruktbiler akkurat nå

Bli med til aller øverste hylle i bruktmarkedet!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bruktbil kan være en bil som både har gått langt, har veldig mange kilometer på telleverket - og som nå kan snappes opp for bare noen tusenlapper.

Men det kan også være biler med flere millioner kroner på prislappen – og som er langt mer eksklusive enn nybilene de fleste oss har mulighet til å kjøpe.

Vi har tatt temperaturen på bruktmarkedet akkurat nå med følgende utgangspunkt: Hva er det dyreste man kan kjøpe brukt? Og da er utgangspunktet altså at det må være en brukt bil, ikke en nybil som annonseres i rubrikkmarkedet.

Rullet litt

Norges dyreste bruktbil akkurat nå kommer fra Ferrari. For 3.950.000 kroner kan du bli eier av en F12 Berlinetta som har rullet bare 500 kilometer.


Klikk her for å se annonsen på bilen


Helt øverst i pristoppen av de drøyt 64.000 bruktbilene som ligger til salgs på finn.no troner en Ferrari. Nærmeste bestemt en F12 Berlinetta.

Med 500 kilometer på telleverket snakker vi om en bil som i praksis er veldig nært nybil. Men den har altså rullet litt – og annonseres av selger Autostrada Sport på Billingstad som en bruktbil.

740 hestekrefter

3.950.000 kroner må du bla opp for det svarte råskinnet. Under panseret finner du en 6,3-liters motor på voldsomme 740 hestekrefter.

Når de river tak i bakhjulene, kan du kjøre fra det aller meste, i alle fall så lenge det er noenlunde tørt på veien. Keramiske bremser kan nok også komme godt med når det skal stoppes. Bilen er særdeles velutstyrt og interiøret er egnet til å fremkalle gåsehud. Men det skulle vel kanskje bare mangle også når du skal bla opp tett på fire millioner kroner.

Kona ville ha feriehus - det ble Ferrari i stedet!

Priset likt

Knall rød Ferrari blir aldri feil - denne 2012-modellen har 14.000 kilometer på telleverket. (Foto: Faksimile fra finn.no.)

Klikk her for å se annonsen på bilen

Det er Ferrari også på annen- og tredjeplass på listen over de dyreste bruktbilene. Autostrada Sport har nemlig to eksemplarer av FF, en knall rød og en grå.

Førstnevnte har rullet 14.000 kilometer, mens den grå har 11.000 på telleren. Begge er 2012-modeller og de er priset likt: 3.490.000 kroner.

Mer til statskassa

Ferrari har solgt en liten bunke nye FF i Norge, dette grå eksemplaret har rullet 11.000 kilometer. (Foto: Faksimile fra finn.no.)

Klikk her for å se annonsen på bilen

FF har blitt reneste "bestselgeren" for Ferrari i Norge og kombinerer klassiske Ferrari-kvaliteter med både firehjulstrekk og et snev av bagasjeromsplass.

Den røde er det eneste i Norge med fullt glass/panoramatak. 6,3-literen byr her på 660 hestekrefter. Staten har allerede cashet inn en solid sum avgifter på dem, når de blir registrert på nye eiere er det klart for henholdsvis nye 19.602 og 15.137 kroner til statskassa, det er omregistreringsavgiften på biler som dette.

LES OGSÅ: Nå er drømmebilen i Norge

Spesiell bil

Dette er en Ferrari helt utenom det vanlige - den blir din for 3,2 millioner kroner. (Foto: Faksimile fra finn.no.)

Klikk her for å se annonsen på bilen

Sannelig sniker det seg inn en Ferrari på fjerdeplassen også. Her snakker vi en meget spesiell bil, bygget av den svenske karosserikunstneren Magnus Ahlqvist.

Han tok utgangspunkt i en 1966-modell Ferrari 330 og kom opp (etter mange timer vil vi tippe) med dette resultatet.

Cirka 20 år gammel

– Bilen fremstår som et fantastisk samleeksemplar som må kjøres og brukes. Dette er en av de vakreste Ferrarier som er laget, skriver entusiastene hos Autostrada i annonseteksten,

Du må bla opp med 3,2 millioner kroner for å bli eier av den. Bilen kom på veien for cirka 20 år siden, men motor, girkasse og akslinger ble plukket helt ned og overhalt i 2010.

Ikke så smart: 9-åringen kjører superbil mens far filmer

Eneste norsksolgte

Denne Maybachen har vært forsøkt solgt lenge - via flere forhandlere. Nå står den i Drammen. (Foto: Faksimile fra finn.no.)

Klikk her for å se annonsen på bilen

På femteplassen kommer så en skikkelig kjendis på bruktbilmarkedet – og en bil som har ligget ute til salgs i flere år.

Vi snakker den eneste norsksolgte Maybach, dette er en 57 med V12-motor på 551 hestekrefter.

Halv pris

Bilen ble kjøpt ny av Tinius Nagell-Erichsen hos Bertel O. Steen i desember 2005. Den har de siste årene nærmest gått på rundgang hos en rekke bilforhandlere – uten at noen nye kunder tilsynelatende har nappet på den.

Nå ligger den ute til 2.990.000 kroner. Det er halv pris av hva den kostet ny – likevel er det vel neppe noe rush i lokalene til Drammen Autoinvest etter denne bilen.LES OGSÅ: Derfor måtte de gi opp hele Maybach-eventyret

Hvilken ville du valgt? Fortell i kommentarfeltet under: