montasje 2 (Foto: JEAN PAUL PELISSIER, © JNA/JS/)
montasje 2 (Foto: JEAN PAUL PELISSIER, © JNA/JS/)

Her skjønner Orica-sjefen at bussjåføren har kjørt på målseilet: – Å f***

Bli med bak fasaden på Orica GreenEdges mest kaotiske dag.

Bastia/Bergen (TV 2 Sporten): Det var få steder det kokte mer på åpningsetappen av Tour de France enn i det australske laget Orica GreenEdge.

For da rytterne nærmet seg mål i Bastia kom meldingene om at Orica GreenEdges buss hadde kjørt seg fast i målseilet. Bussen sto bom fast, mens den italienske buss-sjåføren til laget fortvilte bak rattet.

– Det var noen stressfulle minutter. Vi visste ingenting om det som skjedde. Vi hørte via radio at mållinjen ble flyttet på grunn av at en buss blokkerte. Vi så på TV-en og så at det var vår buss, sier sportsdirektør Matt White til TV 2 Sporten.

Nå har vi fått muligheten til å oppleve hvordan dagen forspilte seg innad i Orica GreenEdge-laget.

For i en av de mest kaotiske dagene i Tour de France noensinne, har det australske laget lagt ut en video på sin egen YouTube-side der vi får være med «backstage».

Se hvordan dagen var for Orica GreenEdge i videovinduet øverst på siden!

Arrangøren opplyste sent lørdag kveld at Orica GreenEdge-laget er ilagt en bot på 2000 sveitserfranc – ca. 12.700 kroner – etter kollisjonen med målseglet.

Buss-sjåføren får likevel skryt av sportssjefen for innsatsen

– Det var hans første dag i Tour de France. Han er en ung fyr, men han har vært med laget i halvannet år nå. Han håndterte en stressende situasjon veldig bra, sier White.

Her står bussen bom fast:

728850