Peter Sagan. (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)
Peter Sagan. (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)

Sagan vil bli actionhelt i Hollywood

Cannondales pressesjef avslører Peter Sagans innerste hemmeligheter.

AJACCIO (TV 2.no): Peter Sagan var blant rytterne som gikk i bakken på lørdagens åpningsetappe i Tour de France. Heldigvis ble ikke slovaken nevneverdig skadet. På gårsdagens 2. etappe spurtet han i mål som nummer to. Og kanskje det blir etappeseier i Calvi?

Sagan tok Tour de France med storm i fjor. I år er han blitt ett år eldre, og mye bedre i engelsk. Det skyldes Sagan enorme appetitt for Hollywood-filmer.

– Han sier ofte til meg at drømmen hans er å bli actionskuespiller i Hollywood, sier Paolo Barbieri, Cannondales pressesjef, til tv2.no.

– Vi hadde lagpresentasjonen i Hollywood i år, og Peter bare måpte. Han var på filmsettet til Criminal Minds. Dette er min verden, sa han til meg. Så jeg tror han blir skuespiller når han legger opp, smiler Barbieri.

Les: Her skjønner Orica-sjefen at bussjåføren har kjørt på målseilet: – Å f***
Les: Overraskende seier i Tour de France

Skrev gloser på styret
Sagan er en språkmektig mann. Han lærte italiensk på rekordtid. Og nå snakker han nesten flytende engelsk.

– Han skrev ned ti italienske ord på styret sitt hver dag da han kom til laget vårt. Slik lærte han seg språket, forteller pressesjefen.

Slovaken skapte mye oppstyr da han knep en podiedame på rumpen i Flandern rundt. Han skjønte fort at den usyldige spøken ikke ble like godt mottatt av podiedamen og av publikum.

– Han er en veldig intelligent fyr, men av og til går han over grensen. Han er bare 23 år, og han skjønner ikke alltid konsekvensene av handlingene sine, forklarer Barbieri.

– Uforutsigbar
Han blir aldri lei av Sagan påfunn.

– Jeg vil ikke si at jeg blir overrasket hver dag, men han er veldig uforutsigbar. Det gjelder både når han sykler, når han vinner og når han snakker med media. Jeg har jobbet med laget i fem år og med ryttere som Nibali, Basso og Kreuziger. Alle tre er spesielle, men Peter er noe som er virkelig annerledes. Han er virkelig ekte. Han bygger ikke sitt offentlige image, sier Barbieri.

Les: Dette er Kaggestads Tour de France-favoritter: – Det blir mer spennende enn i fjor
Les: Dette er skandalesjåføren som holdt på å ødelegge Tour-åpningen

Nylig publiserte Sagan en video der han parkerer sykelen sin på et biltak. Videoen går som en farsott på nettet.

– Det var hans ide, og broren hans filmet. Det er derfor jeg forteller deg at han er uforutsigbar. Jeg vet ikke hvor han fikk ideen fra, men han pleide å gjøre mange sprø ting da han var yngre. Han kjørte blant annet med sin søsters sykkel i et av de første løpene han syklet, humrer pressesjefen..

Nysgjerrige Peter
Sagan er svært populær blant lagkameratene. Men noen ganger kan det bli for mye Sagan. Hans nysgjerrighet kjenner nemlig ingen grenser, forteller Barbieri.

– Det første året han kom til laget vårt ble han kalt «asking Peter». Han lurte på alt mulig. Det var mange ganger vi måtte be ham stoppe å stille spørsmål. Jeg husker en gang under Tour de France i fjor. Ivan Basso er ikke spesielt komfortabel med å sitte i felt, men Peter stilte ham spørsmål hele tiden. Til slutt sa Ivan at Peter måtte holde kjeft, for han måtte konsentrere seg om å sitte i feltet.

Selv har han ingen planer om å gi seg som pressesjef i sykkelsporten. Atalanta-supporteren mener fotballspillere har distansert seg fra tilskuerne. Derfor foretrekker han å jobbe med syklister.

– Jeg er italiensk og var en stor fotballfan. Men nå er det kun sykkel som teller. Det er som en stor familie. Man kan ta på stjerner som Contador, Froome, Wiggins og Sagan. Jeg har aldri møtt en sykkelrytter som føler seg som en stjerne, slik som mange fotballspillere gjør, avslutter han.