bussss copy
bussss copy

Dette er skandalesjåføren som holdt på å ødelegge Tour-åpningen

– Vi fulgte instrukser, sier sportsdirektør i Orica GreenEdge.

Bastia/Bergen (TV 2 Sporten): Tour de France åpnet med et realt smell på Korsika lørdag. Lenge så det ut til at målgangen måtte bli flyttet etter at Orica GreenEdges buss hadde kjørt seg fast i målseilet.

Se video av krasjen øverst på siden!

Les også: Kristoff på andreplass etter høydramatisk etappe

Bom fast
Bussen ble heldigvis flyttet i siste sekund og rytterne kunne sykle i mål som planlagt. Men så gikk det en massevelt i hovedfeltet. Mark Cavendish, Peter Sagan, André Greipel, Tony Martin og Alberto Contafor var bare noen av rytterne som deiset i asfalten.

Marcel Kittel tok seieren i det som var igjen av hovedfeltet, men den store snakkisen etter åpningsdagen var bussen til Orica GreenEdge.

– Målseglet var litt lavere enn det de sa til oss at det var. Vi fulgte instrukser, sier sportsdirektør Neil Stevens i Orica GreenEdge til TV 2 Sporten.

Arrangøren opplyste sent lørdag kveld at Orica GreenEdge-laget er ilagt en bot på 2000 sveitserfranc – ca. 12.700 kroner – etter kollisjonen med målseglet.

Tv2.no forsøkte å komme i kontakt med Orica GreenEdges italienske sjåfør etter målgang, men han ville ikke snakke om det som hadde skjedd.

Se intervju med Neil Stevens under:

728818

Les også: Bakhjulet låste seg for Edvald: – Noen kjørte rett i meg bakfra

Flere ryttere fikk ikke beskjed
Den noe uventede situasjonen skapte store problemer for arrangøren.

– Ti kilometer før mål får vi beksjed om at vi ikke kan gå i mål, fordi en buss blokkerer mållinjen. Først bestemmer vi oss for å ha målgang tre kilometer fra mållinjen. Takket være rittradionen kunne vi avvikle målgangen tre kilometer fra mål. Fem minutter senere får vi beskjed om at mållinjen er klar igjen. Da sa vi ifra at målgang blir som planlagt. Men vii hadde ikke fotofinish, så vi holder på å lage en resultatliste over de 15-20 første. Alle andre rytterne får den samme tiden, så det er ikke noe problem, sier ASOs tekniske direktør Jean-Francois Pescheux.

Flere av rytterne sier at de ikke fikk beskjed om bussen, deriblant vinner Kittel og andremann Alexander Kristoff. Selv sier sportsdirektør Stevens at de fulgte instrukser fra arrangøren.

Arrangøren mener at slikt kan skje.

– Sånn er det. Det er et uhell som kan skje. Det gjelder å kunne ta de rette avgjørelsene. Man må handle raskt. Når vi får beskjeden ti kilometer før mål, så gjelder det ikke å få panikk, sier Pescheux.

Se intervju med Pescheux under:

728789