hushovd og rihs (Foto: Yves Logghe, © YL JW**LON**)
hushovd og rihs (Foto: Yves Logghe, © YL JW**LON**)

BMCs pengemann tror Hushovd kommer tilbake

Andy Rihs angrer ikke på at han åpnet pengesekken for å hente Thor Hushovd.

PORTO VECCHIO (TV 2.no): – Jeg liker denne Thor. Han er en god, god gutt.

BMC-eier Andy Rihs har vanskelig for å skjule sin begeistring for nordmannen. Mannen som sitter på pengesekken i BMC er full av lovord om Tour-vrakede Hushovd. I 2011 ristet han mange millioner ut av pengesekken for å sikre seg Grimstad-oksens underskrift.

Les også: Hushovd vraket fra BMCs Tour-tropp

Den kostet Rihs mellom 15 og 20 millioner kroner. I året.

– Jeg tenker ikke på investeringer som business der man skal ha 20 prosent overskudd. Sport er sport. Hvilket fotballag er sikker på at stjernen de kjøper inn ikke vil brekke beina? Det er en del av gamet. Det er ingen som sier til Thor at han er en slem gutt fordi han har vært syk. Slik er ikke sport. Det er kapitalisme, sier Rihs til tv2.no.

Les også: Slik blir Touren på TV 2

Sveitseren eier 8,7 prosent av Sonova, et selskap som er verdt 45 millarder kroner. Rihs er god for 3,9 milliarder kroner ifølge den anerkjente sykkelbloggen Inner Ring.

Det har gjort BMC i stand til å hente verdensstjerner som Hushovd, Cadel Evans og Phillippe Gilbert. Han vegrer seg for å felle en dom over Hushovds to første år i BMC.

– Det er et spørsmål det er vanskelig å svare på. Når man er syk, er man syk. Man kan ikke regne med de prestasjonene. Jeg var selv til stede på Paris-Nice. Da sa han til meg at han følte seg helt tom. Men jeg vet han trener hardt og jobber hardt. Han ønsker å komme tilbake, sier Rihs, som har stor tro på at Hushovd vil flekke tenner igjen.

– I 2012 hadde han store sykdomsproblemer. Han har sakte, men sikkert kommet tilbake. Det har ikke vært lett i år heller. Han har hatt noen gode dager og noen dårlige dager. Jeg synes det var flott av han vant NM, sier Rihs.