Tromsøs Saliou Ciss (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)
Tromsøs Saliou Ciss (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/NTB scanpix)

RBK interessert i Ciss: – Ikke noe problem for meg å gå til Rosenborg

Rosenborg er i dialog med Tromsø om et kjøp av den senegalesiske landslagsspilleren Saliou Ciss (23) i sommerens overgangsvindu.

Ifølge NRK er Tromsø IL i økonomisk trøbbel, og tvinges trolig til å selge Saliou Ciss (23) i sommer.

Tromsø har startet samtaler med Rosenborg om et salg av forsvarsspilleren.

LES OGSÅ: Moe Dyrhaug blir konstituert daglig leder i RBK

– Jeg har snakket om interessen fra Rosenborg med Svein-Morten (Johansen, red.anm.). Hvis de vil kjøpe meg, må det avklares med Tromsø.

Overfor NRK bekrefter Ciss interessen fra Lerkendal.

– Jeg har snakket om interessen fra Rosenborg med Svein-Morten (Johansen, red.anm.). Hvis de vil kjøpe meg, må det avklares med Tromsø. Hvis klubbene blir enige om en overgang, vil det ikke være noe problem for meg å gå til Rosenborg, sier Ciss.

– Jeg er interessert
Han innrømmer at en overgang til Rosenborg er et steg videre i karrieren.

– Ja, det vil det være. Rosenborg spiller i Europa hvert år og er en stor klubb i Norge. Så jeg er interessert. Hvorfor skulle jeg ikke være det? Jeg vet at Tromsø er i problemer med økonomien, så får vi se. Jeg konsentrerer meg om å gjøre det bra i hver kamp og på hver trening, sier Ciss.

Verken Tromsøs sportssjef Svein-Morten Johansen eller Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun ønsker å kommentere forhandlingene rundt Ciss overfor statskanalen.

– Som vanlig. Ingen kommentar om spillere du spør om, sier Hoftun til tv2.no.

Tromsø sliter stort økonomisk og må skaffe til veie rundt 10 millioner kroner før 30. juni – da halvårsregnskapet skal sendes inn til Norges Fotballforbund.

– En god spiller
Samtidig kan det finnes interesse rundt flere av Rosenborgs spillere. U21-kaptein Stefan Strandberg imponerte under EM, og ble også tatt ut i Uefas All Star-tropp. Men Stranberg ønsker ikke å si så mye om sin egen fremtid.

– Spør Hoftun. Akkurat nå er jeg Rosenborg-spiller og jeg har jævlig lyst til å være med å vinne noe med dem. Det har vi muligheten til både i cupen og i Tippeligaen.

– Har det vært noe interesse fra andre klubber?

– Ingen kommentar.

Men Strandberg medgir at han er positiv til Rosenborgs Ciss-interesse.

– Det er bra at Rosenborg er ute etter de beste spillerne og Ciss er en god spiller, sier stopperen.