Hushovd
Hushovd

Nå vil Hushovd ta VM-gull

Thor Hushovd har satt seg nye mål for sesongen.

NICE (TV2.no): Det var en svært skuffet Thor Hushovd som før helgen fikk beskjed om at han ikke fikk plass på BMCs Tour de France-lag. Grimstad-oksen svarte med å vinne fellesstarten i NM på hjemmebane foran Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff. Jeg er i Tour de France-form, fortalte han etter målgang.

Tirsdag fløy Hushovd til Nice. Det var en sliten, men fornøyd, Hushovd som pratet med tv2.no i den franske feriebyen. 35-åringen fikk nemlig sitte fremme i cockpiten under innflyvningen til Nice. Det synes selv en merittert Tour-syklist var stas.

Etter NM-triumfen uttalte Hushovd at han ville sette seg nye mål for sesongen. Under to måneder etter Tour de France er det VM i Firenze. Det vil Hushovd gjerne ta gull.

– VM i lagtempo er noe jeg vil kjøre. Det er et mål. Et gull i den disiplinen hadde smakt, sier Hushovd til tv2.no.

I 2010 gikk han helt til topps da VM ble arrangert i Sydney. Men en lignende bedrift vil ikke Hushovd love.

– VM-løypen for fellesstarten er ekstremt hard i år. Det blir ikke så lett, medgir Hushovd.

VM i Firenze arrangeres fra 21. September til 29. September. Frem til da er det usikkert hvilke ritt Hushovd sykler. Førstkommende søndag stiller han til start i Østerrike rundt.

– Siden jeg er i god form, vil jeg gjerne vinne en etappe. Men de første dagene avsluttes på fjelltopper, så jeg må se nærmere på de andre etappene, sier Hushovd til BMCs hjemmeside.