UTE: Tommy Høiland og Sandnes røk ut mot Flekkerøy i cupen. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
UTE: Tommy Høiland og Sandnes røk ut mot Flekkerøy i cupen. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Mener Høiland ikke er god nok for Molde

– Han varierer for mye i prestasjonene, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

Sandnes (TV 2 Sporten): Tirsdag skrev Stavanger Aftenblad at Molde skal være i kontakt med Sandnes Ulf og Tommy Høiland om en mulig overgang.

Spissens kontrakt med det lyseblå bunnlaget i Tippeligaen går ut etter sesongen, og Høiland har takket nei til forlengelse av avtalen.

– Jeg hører og leser at det er spekulasjoner. Det er normalt når en har spillere på utgående kontrakter, men så vidt jeg vet er det bare spekulasjoner. Ikke noe mer, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til TV 2 Sporten.

Les også: Hevder Solskjær vil ha Høiland

Andersen sier at det ikke foreligger noe konkret tilbud fra Molde. Selv har Høiland avstått fra å kommentere ryktene rundt en mulig overgang til den regjerende seriemesteren.

Men selv om Høiland trolig forsvinner fra Sandnes Ulf etter sesongen, tror ikke Andersen at spillerne på laget kan sikte mot toppen slik situasjonen er for øyeblikket.

– Ut i fra tabellplassering og det vi har prestert i år, så tror jeg ikke det er mange som er brennheite for andre klubber. Vi må opp med prestasjonene alle mann før vi kan begynne å tenke på at vi skal opp på et høyere nivå, sier Andersen, som mener at Høiland har vært for usabil denne sesongen.

– Det må være en formidabel motivasjon å komme til en storklubb som Molde. Det er sikkert noe Tommy håper på, men skal det bli noen realitet må Tommy ta steg i Sandnes og stabilisere seg på et høyere nivå. Hans øverste nivå er veldig høyt, men som sagt varierer det for mye i prestasjonene.