Stjernekrok33 (Foto: Alley, Ned)
Stjernekrok33 (Foto: Alley, Ned)

Adressa-kommentator: – Uheldig å bryte den positive utviklingen i Rosenborg

Kjetil Kroksæter mener styret i Rosenborg har vært for lite tålmodig.

Tirsdag måtte Hroar Stjernen fratre sin stilling som daglig leder i Rosenborg etter et styremøte i klubben mandag.

Grunnen skal være at styret og Stjernen har forskjellige oppfatninger om de strategiske veivalgene klubben skal ta videre. Dermed forlot 52-åringen sin stilling etter 1,5 år i jobben.

Les også: Rosenborgs daglige leder sparket

– Uheldig
En som følger klubben tett og reagerer på tirsdagens hendelse er kommentator i Adresseavisen Kjetil Kroksæter.

– Jeg synes det er et nytt eksempel som viser et av de største problemene i norsk fotball – nemlig mangel på langsiktighet. Man har det så veldig travelt ned å oppnå gode resultater, og evner ikke å tenke langsiktig. Det tror jeg er litt av problemet i dette tilfellet og. De burde etter min mening gitt sittende regime litt lengre tid på å oppnå de økonomiske resultatene, sier han til TV 2 Sporten.

Han innrømmer at det hele kom veldig uventet.

– Det kom veldig brått på og var uventet selv om vi visste at økonomien ikke var helt under kontroll. Men det er uheldig å bryte den positive utviklingen i Rosenborg nå. Klubben er kommet i harmoni med seg selv igjen. Det er trivsel og arbeidsglede igjen, og det er mange ting som fungerer. Kulturen er gjenreist i forhold til det man kaller for storhetstiden, og det var nå bare økonomen som gjensto. Derfor synes jeg styret har vært litt utålmodig, sier han.

Kritiserer ansettelsesprosessen
Han setter spørsmålstegn med hvilken jobb som er blitt gjort foran ansettelser i klubben. Ikke bare av Stjernen, men også av trenere de siste årene.

– Det er alltid sånn at når man blir nødt til å sparke noen så fører det til spørsmål om hvor vidt ansettelsesprosessen var god nok. Om man var dyktige nok og gjorde de riktige vurderingene. Det er jo også tilfelle med alle ansettelsene av trenere i Rosenborg. Det slår tilbake på de som er har ansatt dem. Det er jo de samme som avsetter dem. Det viser at det ikke gjort en god nok jobb i forkant, sier han.

Les også:Overrasket supporterleder: – Begrunnelsen ikke nok til å gi Stjernen sparken

Hroar Stjernen ble ansatt av tidligere styreleder Terje Svendsen som gikk av i 2012, og deretter erstattet av Ivar Koteng. Det er en prosess Adressa-kommentatoren har vært veldig kritisk til.

– Det fungerende styret burde la det påtroppende styret gjøre den ansettelsen. Spesielt siden de var klar over at det kom til å bli et bytte av styret den gangen. Det var uheldg, og det var ikke noe godt utgangspunkt for Stjernen å få inn en styreleder som i utgangspunktet kanskje var skeptisk til daglig leder, sier han.

Han mener det nesten er ironisk at dette skjer i Rosenborg.

– Det er litt oppsiktsvekkende at dette skjer i Rosenborg. En klubb som har brukt kontinuitet som sitt mantra, så er det det stikk motsatte som skjer. Det er vel knapt noen som kvitter seg med flere ledere enn hva klubben har gjort de siste årene, sier han.

Han vil likevel ikke slakte styret helt for å ha kvittet seg med Stjernen.

– Jeg har stor respekt for handlekraften til dette styret og viljen til å oppnå gode økonomiske resultater. De kunne valgt den lette veien og brukt de 55 millionene de har på bok etter salget av hotelltomta på Lerkendal for å dekket over de økonomiske problemene. Det skal de ha kred for at de ikke gjør og heller prøver å komme i balanse, sier han.