Rinamignolet
Rinamignolet

Thorstvedt tror Reina forsvinner: – Nesten fælt å ha to så gode keepere i samme klubb

Den tidligere Tottenham-keeperen tror Simon Mignolet kommer til å starte sesongen bakerst hos Liverpool.

Tirsdag ble det klart at Liverpool har hentet Simon Mignolet fra Sunderland. Keeperen sto en strålende sesong for «The Black Cats» forrige sesong og Brendan Rodgers går langt i å si at han har hentet ham inn for å bli rødtrøyenes førstekeeper.

– Jeg er glad for at vi har vært i stand til å signere en av de beste målvaktene i Premier League. Simon vil komme til en klubb som gir ham muligheten til å vise og forbedre hans store talent, sa han etter at keeperen hadde skrevet under for klubben.

Les også: Thorstvedts favorittkeeper: Han danker ut storlagenes sisteskanser

– Tror Reina forsvinner
Det betyr at Pepe Reina som har vært Liverpools førstekeeper siden 2005 muligens blir henvist til benken. De fleste tror derfor at den Barcelona-linklede spanjolen nå forlater Anfield. Det tror også tidligere Tottenham-keeper, og nå TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

– Jeg tror Pepe Reina forsvinner før sesongstart. Derom han ikke gjør det så er det nesten fælt å ha to så gode keepere i samme klubb, sier han.

Thorstvedt sa tidligere i år at han mente at Mignolet var Premier Leagues beste keeper. Det står han fortsatt for. Men han er også begeistret for Reina.

– Jeg har veldig sansen for Reina. Både fysikken og hurtigheten hans. Men han er kanskje ikke helt på det nivået han var på i starten av Liverpool-karrieren, sier han.

– Havner i Barcelona
Victor Valdes gjorde det tidligere i år klart at han ikke kom til å forlenge sitt opphold i Barcelona etter sesongen. Det har ført til at Reina stadig er blitt linket hjem til Spania.

– Jeg trodde Valdes allerede var klar for Monaco. Men så kom det meldinger om at han ikke var det likevel. Det er mye spekulasjoner på denne tiden, men jeg tipper at Reina kommer til å havne i Barcelona til slutt. Dersom Valdes blir sittende et år til i Barcelona så tror jeg de kanskje de kommer til å sette han på benken og la Reina spille, sier han.

Selv opplevde Thorstvedt, som spilte 218 kamper for Tottenham fra 1989-1996, å havne i en duell om førstekeeperplassen i London-klubben. Det var et slag han på slutten av Tottenham-karrieren tapte mot Ian Walker. Han tror likevel at det går an å samarbeide som keeperrivaler.

– Dersom de begge er greie folk så går det absolutt an å være venner og få til et samarbeid. men det er veldig avhengig av hvilke typer man har med å gjøre. Men jeg tror uansett ikke Mignolet hadde signert for Liverpool dersom han ikke hadde fått visse hint om at Reina var på vei bort fra klubben, sier han.

Thorstvedt (Foto: Holm, Morten/NTB scanpix)
Thorstvedt (Foto: Holm, Morten/NTB scanpix)

Hvem mener du bør vokte Liverpools mål den kommende sesongen? Ta debatten under.