Fenerbahces Dirk Kuyt og Raul Meireles (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Fenerbahces Dirk Kuyt og Raul Meireles (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Fenerbahce kastes ut av Mesterligaen etter kampfiksingsskandalen

Ingen Mesterliga for Dirk Kuyt og co.

Fenerbahce endte som nummer to i den tyrkiske Superligaen i sesongen som gikk, men får ikke spille i Mesterligaen den kommende sesongen selv om de er kvalifisert for det.

Det offentliggjorde UEFA i dag.

Grunnen er kampfiksingsskandalen som rystet tyrkisk fotball i 2011. Det året ble samme klubb nektet å delta i Mesterligaen av Tyrkias nasjonale forbund.

De er også utestengt fra de to neste UEFA-turneringene de skulle kvalifisere seg til. Det vil si at om de kvalifiserer seg til Mesterligaen eller Europaligaen neste sesong får de heller ikke lov å spille i Europa i 2014/2015-sesongen.

De har også en betinget dom på et tredje år utestengt, men denne er utsatt med en prøvetid på fem år.

I 2012 ble Fenerbahces styreformann, Aziz Yildirim, dømt til tre år og ni måneder i fengsel for kampfiksing samt to år og seks måneder for å utforme en ulovlig organisasjon, totalt seks år og tre måneder. Også to andre i Fenerbahces styre ble ilagt fengselsstraffer på over et år.

Les også: Fenerbahce-formann dømt til fengsel for kampfiksing

Samtidig er en annen tyrkisk klubb, Besiktas, utestengt fra Europaliga-spill den kommende sesongen, som en konsekvens av det samme.

Besiktas har lovet at de vil anke dommen inn til idrettens voldgiftsdomstol (CAS), noe klubbene har tre dager på å gjøre, skriver hurriyetdailynews.com.

Om anken til begge klubbene blir avvist vil Bursaspor, som ble nummer fire i serien, ta en plass i Mesterligaen, mens Kayserispor vil ta den ledige Europaliga-plassen.

Samtidig er rumenske Steuau Bucuresti dømt til å stå over den neste UEFA-konkurransen de kvalifiserer seg til, men dommen er utsatt i påvente av en prøvetid på fem år.