Jalabert (Foto: GEERT VANDEN WIJNGAERT/AP)
Jalabert (Foto: GEERT VANDEN WIJNGAERT/AP)

– Fransk sykkelhelt avslørt for EPO-bruk

Den franske avisen L'Equipe skriver at Laurent Jalabert skal ha vært dopet i 1998.

Nok en gammel sykkellegende skal være tatt i doping. Ikke overraskende for mange, men den tidligere franske rytteren Laurent Jalabert skal nå være avslørt for å ha benyttet seg av EPO under Tour de France i 1998.

Det er den pålitelige franske avisen L'Equipe som melder det.

Det fantes ingen dopingtester for EPO på den tiden, men etter som urinprøvene er blitt tatt vare på og ettertestet så skal franskmannen nå være avslørt.

Testen som skal ha avslørt Jalabert ble tatt i 2004 og var et ledd i det franske senatets undersøkelse av hvor effektiv kampen mot doping hadde vært. 18. juli, midt under årets utgave av Tour de France, vil senatet offentliggjøre undersøkelsens resultater gjennom en rapport.

Den tidligere rytteren er veldig overrasket.

– Det er selvsagt sårende. Fem dager før touren er dette noe jeg ikke trengte. Jeg er også veldig overrasket Jeg vet ikke om det er andre navn. Bare mitt navn er lekket ut og det er ødeleggende for ryktet mitt, sier han ifølge avisen.

Jalabert er ingen hvem som helst i sykkelsirkuset. Mannen står med fire etappeseirer i Tour de France. Han syklet for laget ONCE i 1998 og for Team CSC i 2001 og 2002.

Jalabert (Foto: PATRICK KOVARIK/Afp)
Jalabert (Foto: PATRICK KOVARIK/Afp)