Miriam Bjørnsrud (Foto: NTB scanpix)
Miriam Bjørnsrud (Foto: NTB scanpix)

NM-sølvvinner slet med hjerterytmeforstyrrelser

– Det har vært fire tøffe måneder, sier Miriam Bjørnsrud.

For fire måneder siden trodde Miriam Bjørnsrud at sykkelkarrieren var over på grunn av hjerteproblemer. I går slo hun tilbake og vant NM-sølv.

Den positive jenta ble intervjuet av TV 2s reporter da hun kom i mål, og da hadde gledestårene trillet en stund allerede.

– Jeg begynte å grine før jeg hadde begynt på bakken før mål fordi jeg var så lettet over at det gikk, sier Bjørnsrud.

Forverring i februar
Hun har ikke fått trene som normalt på fire måneder, men søndag klarte hun likevel å ta NM-sølv bak lagvenninnen i Team Hitec Products, Cecilie Gotaas Johnsen.

Bjørnsrud omtales som et av norges største sykkeltalenter har slitt med hjerterytmeforstyrrelser i halvparten av sin seks år lange karriere. I februar ble hun svimmel og uvel da anfallene varte i opp mot to minutter.

– Det har vært fire veldig tøffe måneder. Jeg har ikke visst om det har vært noe alvorlig med hjertet eller ikke. Det har vært noen uker der jeg ikke har trent, og jeg har vært lei meg og trodd at jeg faktisk måtte legge bort sykkelen.

Les også: Tidligere fotballspiller vant dramatisk NM-ritt

Drømmer om OL
Men heldigvis gikk det veien for 20-åringen, som har klart å være positiv, tross motgangen. En uke før NM fikk hun grønt lys fra legene og kunne trene som normalt igjen.

– Jeg er utrolig glad i å sykle. Det er min lidenskap og når noe betyr så mye for deg så er det ikke noe du bare vil gi opp.

Hun har fortsatt hjerterytmeforstyrrelser rundt annenhver dag, men velger å ikke fokusere på det. Hun stoler på legene når de sier at plagene ikke er farlige, og ser heller framover.

– OL i 2016 er mitt store mål. Da skal jeg på pallen, sier Bjørnsrud.