Christopher Froome (Foto: JEFF PACHOUD/Afp)
Christopher Froome (Foto: JEFF PACHOUD/Afp)

Forbannet Froome: – Det er vanskelig ikke å bli sint

Irriterer seg over de som mistenkeliggjør resultatene hans.

Tour de France-favoritt Chris Froome bedyrer i et intervju med Daily Mail at han ikke driver med doping. Sky-kapteinen ble sammenlagttoer bak lagkamerat Bradley Wiggins i fjor. I år er det han som er kaptein på Edvald Boasson Hagens lag og skal prøve å vinne den gule ledertrøya.

Froome sier at han er klar over at mange tviler på at sykkelsporten er ren.

– Det er mye skepsis, og mange sykkeltilhengere føler seg sviktet. Jeg sympatiserer med dem, for jeg føler meg som en av dem. Jeg er også blitt skuffet, sier briten.

Les også: Den store Tour-favoritten: – Jeg er en underdog
Les også: – Vi kommer til å drepe det forbaskete Sky-laget

– Men jeg vet hvordan jeg har jobbet for resultatene jeg oppnår, og jeg vet at mine resultater ikke kommer til å bli strøket om fem, seks eller sju år.

Tidligere Festina-trener Antoine Vayer har nylig uttalt at han synes Froomes resultater er mistenkelige. Det gjør Sky-rytteren forbannet.

– Det er vanskelig ikke å bli sint når det skrives slikt, for det føles som at jo bedre vi gjør jobben vår jo mer tror folk at vi bruker doping, sier han.

Så sent som lørdag medga Jan Ullrich at han benyttet bloddoping som aktiv. Akkurat som Lance Armstrong og mange andre store navn i forrige generasjon sykkelstjerner er hans resultater blitt annullert på grunn av doping.

(©NTB)