EGG OG BACON: Dette er frokosten du med god samvittighet kan unne deg i dag. Vi har nemlig overproduksjon av egg og svin i Norge.  (Foto: Colourbox.com)
EGG OG BACON: Dette er frokosten du med god samvittighet kan unne deg i dag. Vi har nemlig overproduksjon av egg og svin i Norge. (Foto: Colourbox.com)

Derfor bør du spise egg og bacon

Det er kanskje ikke gode helsegrunner, men i Norge har vi nå for mye egg og svin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kan virke som at lavkarbo-bølgen som skyldte over landet har gitt seg, for nå stanser Innovasjon Norge all investeringsstøtte til produksjonsanlegg for egg og svin på grunn av overproduksjon.

– Markedssituasjonen med overskudd på svin og egg er dyster og koster bøndene flesk, sier sektoransvarlig for landbruk i Innovasjon Norge, Kjell Bruvoll, til Nationen.

– Etter samråd med departementet har hovedstyret derfor vedtatt å stramme inn praksisen og innføre full stopp i investeringsstøtten for nyetableringer og utvidelser innen svin og egg, sier han.

Fylkesstyrene i Innovasjon Norge i Troms, Oppland og Sør-Trøndelag har gått inn for å bevilge rundt 5 millioner kroner i investeringsstøtte til tre produksjonsanlegg for svin og tre for egg. Det blir det ingenting av.

Hovedstyret har nå vedtatt full stopp i lån og tilskudd til alle slike nyetableringer eller utvidelser.

I fjor bevilget Innovasjon Norge 26,1 millioner kroner i investeringsstøtte til produksjon av svin og 10,1 millioner kroner for egg. (©NTB)