Derfor bør du spise egg og bacon
Det er kanskje ikke gode helsegrunner, men i Norge har vi nå for mye egg og svin.
Det kan virke som at lavkarbo-bølgen som skyldte over landet har gitt seg, for nå stanser Innovasjon Norge all investeringsstøtte til produksjonsanlegg for egg og svin på grunn av overproduksjon.
– Markedssituasjonen med overskudd på svin og egg er dyster og koster bøndene flesk, sier sektoransvarlig for landbruk i Innovasjon Norge, Kjell Bruvoll, til Nationen.
– Etter samråd med departementet har hovedstyret derfor vedtatt å stramme inn praksisen og innføre full stopp i investeringsstøtten for nyetableringer og utvidelser innen svin og egg, sier han.
Fylkesstyrene i Innovasjon Norge i Troms, Oppland og Sør-Trøndelag har gått inn for å bevilge rundt 5 millioner kroner i investeringsstøtte til tre produksjonsanlegg for svin og tre for egg. Det blir det ingenting av.
Hovedstyret har nå vedtatt full stopp i lån og tilskudd til alle slike nyetableringer eller utvidelser.
I fjor bevilget Innovasjon Norge 26,1 millioner kroner i investeringsstøtte til produksjon av svin og 10,1 millioner kroner for egg. (©NTB)