kowalczyk og bjørgen_2
kowalczyk og bjørgen_2

Kowalczyk takket nei til å trene med Bjørgen

– Jeg vil ikke prøve. Jeg elsker å trene alene, sier Kowalczyk.

Tidligere i juni hadde de norske skijentene med seg svenske Charlotte Kalla på treningssamling på Sognefjellet.

Forholdet til Justyna Kowalczyk har vært iskaldt etter at Kowalczyk rettet dopingmistanker mot Bjørgen, fordi hun bruker astmamedisin.

– Hadde vært lærerrikt
Og da Bjørgen strakk ut en hånd ble den avvist. Bjørgen vil gjerne lære av treningen til Justyna Kowalczyk også, og spurte om hun kunne ta turen til de polske skoger i sommer. Svaret var et kontant nei.

– Det hadde vært spennende. Hun er jo en av verdens beste langrennsløpere, så det hadde vært lærerikt å se hva hun gjør på trening. Jeg kunne kanskje plukket opp noe som kunne gjort meg til en bedre skiløper, sier Bjørgen til TV 2 Sporten.

– Hvordan oppleves det da å få et nei?

– På en måte er det litt overraskende, det må jeg si. For min egen del så er jeg veldig nysgjerrig på hva andre gjør, for jeg vil utvikle meg. Vi har hatt med oss Charlotte Kalla og de amerikanske jentene tidligere. Jeg synes det er spennende å se hva andre gjør, både på gutte- og jentesiden. Men hun (Kowalczyk, journ. anm.) var ikke så nysgjerrig på hva jeg gjør, sier Bjørgen og ler.

– Vi tenker kanskje litt forskjellig, og hun er jo vant til å trene mye for seg selv. Jeg er vant til å ha et godt lag rundt meg, og synes det er inspirerende å se de andre utvikle seg. Jeg tror vi kunne lært av hverandre, og løftet damelangrenn til et enda høyere nivå.

– Du tar det ikke personlig?

– Nei, absolutt ikke!

– Du kunne ikke tenke deg å invitere henne til Norge da?

– Ja, jeg kan jo høre om det, men det spørs om hun takker nei, sier Bjørgen og gliser.

– Jeg elsker å trene alene
Og Kowalczyk har ingen planer om å trener med Bjørgen.

– Jeg har ingen hemmeligheter. Alle kan komme på mine treninger. Hadde jeg hatt hemmeligheter, ville ikke dere vært her, sier hun, men legger til:

– Det er fint om noen liker å trene som Kalla, sammen med de norske. Jeg tror ikke det hadde hjulpet meg, sier Kowalczyk.

– Hvorfor ikke?

– Jeg vet ikke, jeg vil bare ikke prøve. Jeg elsker å trene alene!