FORNØYD: Aleksander Kristoff mener Sveits rundt, der han vant den femte etappen, var en meget god generalprøve. (Foto: AP/Peter Klaunzer)
FORNØYD: Aleksander Kristoff mener Sveits rundt, der han vant den femte etappen, var en meget god generalprøve. (Foto: AP/Peter Klaunzer)

Tour-klare Kristoff: – Hadde vært utrolig kult å kjøre med mesterskapstrøyen

Satser på NM-seier før Tour de France-debuten.

Fredag offentliggjorde Katjusja sitt Tour de France-lag, og Alexander Kristoff var selvsagt med.

Lagets kaptein er Joaquim Rodriguez, som skal utfordre Chris Froome og de andre sammenlagtkanonene. Forrige sesong endte Rodriguez på podiet både i Giroen og i Vueltaen.

– Vi har de beste og sterkeste laguttaket vi kunne få til, sier sportsdirektør Valerio Piva.

– Kjenner det kribler
Mens Rodriguez skal gjøre jobben i fjellene, så er det Kristoff som skal forsøke å sørge for etappeseier på de lettere etappene.

– Vi har Kristoff for sprintetappene, og selv om vi ikke har et spurttog til å hjelpe ham så er han i glimrende form. Jeg mener han kan gjøre en god jobb der, og han kan også hjelpe laget på enkelte etapper, sier Piva.

Kristoff legger ikke skjul på at han nå gleder seg til Tour de France-debuten.

– Jeg kjenner det kribler litt. Jeg gleder meg veldig. Jeg reiser til Belgia for å møte laget tirsdag, og så reiser hele laget samlet på onsdag,

Nordmannen vil med andre ord få sine sjanser, men Rodriguez er lagets ubestridte leder.

– Joaquim Rodriguez er lederen vår, og hovedmålet er at han skal kjempe i sammendraget. For å klare det har vi med sterke klatrere som Losada, Trofimov og Moreno, som er vår nestleder, sier Piva.

Drømmer om Touren i mesterskapstrøyen
For Kristoffs del er det søndagens NM-fellesstart som står på planen før han setter kursen mot Frankrike.

– Målet er å vinne og komme hjem med trøya, men vi har et par andre favoritter også. Det blir et veldig åpent løp, sier han til TV 2.

– Betyr det ekstra mye å vinne i år, på grunn av at du er med i Touren?

– Ja, det gjør det. Det hadde vært utrolig kult å kjøre Tour de France med mesterskapstrøyen. Da er det ikke bare i Norge du blir lagt merke til, da blir du lagt merke til i hele verden. Alle kommentatorene sier «her er den norske mesteren». Hvis jeg ikke får den får vi håpe en av de andre som skal til Touren får den,

Dette er de utvalgte for Katjusja:
Pavel Brutt, Alexander Kristoff, Aljaksandr Kutsjynski, Alberto Losada, Daniel Moreno, Joaquim Rodriguez, Gatis Smukulis, Jurij Trofimov, Eduard Vorganov

Sportsdirektører: Valerio Piva, Torsten Schmidt, Dmitrij Konisjev.