makhtar (Foto: Scanpix)
makhtar (Foto: Scanpix)

Thioune suspendert for å ha vist fingeren til dommeren

Viking må klare seg uten Makhtar Thioune i toppkampene mot Aalesund og Rosenborg.

Det kokte over for midtbanespilleren etter cuptapet mot Bryne 29. mai. Senegaleseren ble utvist etter kampslutt for å ha vist fingeren til dommer Tom Harald Hagen.

Fredag melder NFF i en pressemelding at doms- og sanksjonsutvalget har suspendert Viking-spilleren i påvente av at det foreligger en rettskraftig beslutning i sanksjonssaken.

Bakgrunn: Thioune viste fingeren til dommeren etter kampslutt - fikk rødt kort

28-åringen, som tidligere i vår ble utestengt i to kamper av sin egen klubb og fikk tre kampers karantene av NFF etter å ha kalt dommer Svein-Erik Edvartsen for rasismedommer, er suspendert i alle NFFs konkurranser frem til 1. juli.

Thioune har forklart at han mener han ikke viste fingeren, men et null-tegn.

Suspensjonen vil komme til fradrag i den sanksjonen som måtte bli ilagt, melder NFF. Viking må dermed klare seg uten Thioune i søndagens bortekamp mot Aalesund og storkampen mot RBK i Stavanger neste helg.

– Jeg har snakket med dommeren og beklaget på vegne av Viking. Den slags oppførsel kan vi ikke være bekjente av. Det er ikke det vi ønsker å stå for. Vi har klare spilleregler om hvordan vi skal oppføre oss, og dette er så til de grader brudd på dem. Vi tar sterk avstand fra dette, sa Viking-direktør Arne Larsen Økland til tv2.no om Thioune-hendelsen etter Bryne-kampen.