KONGEN: LeBron James kan smile bredt med både NBA trofeet, og beviset på at han er finaleseriens beste spiller. (Foto: Mike Ehrmann/Afp)
KONGEN: LeBron James kan smile bredt med både NBA trofeet, og beviset på at han er finaleseriens beste spiller. (Foto: Mike Ehrmann/Afp)

«King James» ledet Heat til ny tittel: Kongen var ikke død

LeBron James tok saken i egne hender og sørget for at Miami Heat forsvarte NBA-tittelen.

Miami Heat - San Antonio Spurs 95-88 (4-3 i kamper):

LeBron James er verdens beste basketballspiller.

Og i den sjuende og avgjørende NBA-finalen viste han hvorfor.

For San Antonio Spurs la ikke skjul på hva kampplanen deres var i finaleserien mot Miami Heat.

«Stopp LeBron James og la de andre vise at de er gode nok til å slå oss».

Og den taktikken fungerte i tre kamper.

Kawhi Leonard holdt James i sjakk, og i en av de tre kampene klarte Heats annenrangssortering å gå seirende av banen.

16,7 poeng hadde «King James» i snitt på de tre kampene. Ekspertene snakket om at Spurs hadde løst «James-koden», og at Heats satsing på tre store stjerner og billige spillere for øvrig, ikke holdt i lengden.

Men kongen var ikke død.

Sto opp fra de døde
I fjerde kamp sto han opp som Lasarus, og da var det plutselig Heat som styrte showet.

Spurs visste de hadde oddsene mot seg før den sjuende og avgjørende finalen. Ikke siden Washington Bullets slo Portland Trail Blazers i 1978 har bortelaget vunnet en kamp sju i en finaleserie.

Veteranene til Spurs yppet seg, men de kom aldri foran. Og i siste periode viste James hvorfor det er han som er kongen i NBA.

Han stoppet ikke før han hadde satt 37 poeng i kurven, og Heat hadde vunnet kampen 95-88.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DEN STØRSTE: LeBron James viste Tony Parker og Kawhi Leonard at de er et nummer for liten for ham. (Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/Afp)
DEN STØRSTE: LeBron James viste Tony Parker og Kawhi Leonard at de er et nummer for liten for ham. (Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/Afp)

Bestemannspremie til James
På de fire siste kampene steg snittet hans til 31,8 poeng.

I de tre første kampene sto James for 15 prosent av Heats poengfangst. I de fire siste sto han for 31 prosent. Så avhengig var altså Heat av at ledestjernen deres skinte.

Og han fikk fortjent bestemannspremien for sitt spill i finaleserien.

For Spurs' del så var det en helt ny opplevelse. Tim Duncan har vært med på klubbens fem NBA-finaler, og det var første gang han opplevde å stå igjen uten en vinnerring på fingeren.

Duncan er nå 37 år og karrieren går ubønnhørlig mot slutten. Lagkompisen Manu Ginobili er 36 og står nå uten kontrakt. Så nå må trener Gregg Popovich begynne å bygge et nytt lag fra bunnen.

Mens i Miami lyser fremtiden i kapp med solen. Hvis ikke «King James» er lysten på nye eventyr når kontrakten hans går ut om ett år?