HushovdGrimstadWeb
HushovdGrimstadWeb

Hushovd om BMCs laguttak: – Det skjer tydeligvis mye i laget

BMC venter med å offentliggjøre laget, men nordmannen vet allerede selv om han sykler Tour de France eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grimstad/Bergen (TV 2 Sporten): Det er ennå ikke offentliggjort om Thor Hushovd blir en del av BMCs tropp i sommerens Tour de France.

Det var ventet at det skulle komme en offentliggjøring i løpet av torsdag rundt hvilke sju ryttere som slår følge med kapteinene Tejay van Garderen og Cadel Evans til Frankrike, men den kom aldri.

– Det kommer dessverre ikke i dag. Det kommer om noen dager. Det skjer tydeligvis mye i laget, så da er det bare sånn, sa Hushovd til TV 2 Sporten etter torsdagens NM-tempo.

– Har du fått beskjed?

– Jeg vet mer enn dere.

– Så du vet om du skal sykle eller ikke?

– Ja, men nå får vi se hva laget finner ut av, så kommer de med en pressemelding om noen dager, sa den ferske sølvmedaljevinneren på NM-tempoen.

Les også: Edvald vant tempotrøyen tilbake

– Gode bein og gode svar
Tidligere i uken uttalte Hushovd at han hadde forståelse dersom BMC valgte å ikke ta ham ut, mens TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad sa at han hadde en magefølelse som tilsa at oksen fra Grimstad ville bli vraket.

– Det jeg kjente i dag er at kroppen fungerer. Jeg har gode bein og får gode svar. Det er det jeg har savnet i hele år, og det som gjør at det er gøy å sykle. Så da var det gøy å sykle i dag, sa Hushovd etter sølvløpet.

Les også: Her er de bekreftede Tour de France-lagene

– Nå er jeg der jeg skal være, men dessverre har jeg ikke vært der i hele år. Det er frustrerende at jeg ikke har fått vist det, og det er derfor jeg står her som et spørsmålstegn i dag, sa han umiddelbart etter løpet.

Senere innrømmet han allikevel altså at han vet mer enn det han gav uttrykk for umiddelbart.

Heller ikke forrige sesong var Hushovd med i Tour de France på grunn av sykdom, mens resultatene denne våren har vært variable for 35-åringen. Han gjorde en kjempeinnsats for Van Garderen i Tour of California, men i Critérium du Dauphiné slet han tungt og måtte bryte rittet.

Kun 3. etappen der Edvald Boasson Hagen seiret var godkjent av veteranen, da han ble nummer fire på etappen til Tarare.

Se lengre intervju med Hushovd her:

Les: Thor Hushovd brøt Critérium du Dauphiné: – Målet mitt er fremdeles Tour de France
Les også: Skuffet Hushovd til TV 2: – Det er for dårlig