Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Kristoffer Thoner og Ingvil Teige Stiegler

Bare en av tre tror at Jens Stoltenberg (Ap) får ny tillit som statsminister. Over dobbelt så mange tror Høyre-leder Erna Solberg blir statsminister etter valget i september, viser en meningsmåling TNS Gallup har gjort for TV 2.

– Det er veldig hyggelig at det er mange som tror det, men jeg håper også at de vil at jeg skal bli statsminister. Det er jo dét som er avgjørende: At folk faktisk stemmer på de borgerlige, og helst Høyre, og sørger for at vi får et regjeringsskifte, sier Solberg til TV 2.

65,9 prosent tror hun blir Norges neste statsminister, mens bare 32,4 prosent tror at Jens Stoltenberg blir sittende.

– Hadde jeg vært i hans situasjon, hadde jeg selvfølgelig vært litt misunnelig, sier Solberg.

LES OGSÅ: – Borgerlig rot kan koste Erna valgseieren

Se innslaget her:

Tror det kan snu

Men Jens Stoltenberg tar ikke sorgene på forskudd. Han tror den negative trenden er mulig å snu før 9. september.

– Absolutt, for vi har snudd den typen forskjeller tidligere, i den forstand at vi har snudd så store forskjeller som vi ser mellom partiene i dag. Det er innen rekkevidde innen valget i september, sier Stoltenberg til TV 2.

LES OGSÅ: Jens Stoltenberg måtte opereres

Tallene viser en liten fremgang for Stoltenberg og en tilsvarende tilbakegang for Solberg sammenlignet med forrige måling. Da hadde folket rekordstor tro på at Solberg kommer til å overta statsministerstolen etter valget i september.

Bare 1,8 prosent svarer Siv Jensen eller en annen.

Følg partienes utvikling i vårt partibarometer

Tror det blir annerledes

I undersøkelsen har TNS Gallup også spurt om velgerne tror de vil merke forskjell om det er Stoltenberg eller Solberg som blir statsminister.

64,9 prosent tror de vil merke forskjell. Stoltenberg mener det viser at stortingsvalget til høsten har stor betydning.

– Det forteller at valget er viktig. Det handler om vi skal ha en regjering som sikrer norsk økonomi eller om vi skal ha en regjering som er uenig med seg selv, sier Stoltenberg.

35,1 prosent svarer at de ikke tror de kommer til å merke noen forskjell på om det er Stoltenberg eller Solberg som får ta plass ved Kongens bord.

SE TERNINGKASTENE: – Stoltenbergs mannskap sliter i motvind