Team Sky Tour de France line up_2961381
Team Sky Tour de France line up_2961381

Her er Skys Tour de France-lag

Edvald Boasson Hagen er selvsagt med.

Det er Chris Froome, den store forhåndsfavoritten, som skal lede Team Sky i Tour de France. Målet er det ingen tvil om: Froome skal stå på Champs-Élysées iført den gule trøyen, ett år etter at lagkamerat Bradley Wiggins gjorde det samme.

Froome har vært knallsterk denne sesongen, og har vunnet en rekke etapperitt: Tour of Oman, Criterium International, Tour de Romandie og Criterium du Dauphine.

– Jeg er henrykt over balansen i laget. Alle rytterne kommer til å spille en viktig rolle når det begynner. De fleste av oss var med i Criterium du Dauphine, og jeg var svært imponert over måten laget jobbet på for å kontrollere ledertrøyen. Det ga meg troen, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med uttaket, sier Chris Froome.

– Edvald har vist han kan vinne
Edvald Boasson Hagen er selvsagt med som en av hans hjelperyttere, og 26-åringen er også en av ringrevene til laget. Nordmannen er den eneste som har deltatt i alle Tour de France-utgavene Team Sky har deltatt i.

Bradley Wiggins deltar ikke, så Chris Froomes viktigste mann i fjellene blir australske Richie Porte. 28-åringen har hatt en fantastisk sesong så langt. Han vant Paris-Nice, og ble nummer to både i Vuelta al Pais Vasco og Criterium du Dauphine.

– I Richie har vi enkelt og greit en av verdens sterkeste klatrere. Han er en rytter som er kapabel til å vinne en Grand Tour selv. Å ha han på laget gir oss flere muligheter. Det samme gjelder med Edvald. Han er i flytsonen etter sine seire i Norge og Dauphine, og har allerede vist at han kan vinne etapper i Touren, sier Chris Froome.

Kapteinen mener Sky nå har det perfekt sammensatte laget.

– Ian (Stannard), Vasil (Kiryjenka) og Kosta (Kanstantsin Siutsou) har alle enorme motorer som du ikke kan gå til en Tour uten. De vil kontrollere ting i front i lang perioder av rittet, og holde tempo når klatringen begynner. Geraint (Thomas), David (López) og Pete (Kennaugh) vil så overta. De karene har virkelig forbedret klatreferdighetene sine, og vil være til massiv hjelp når tempoet øker i fjellene, sier Froome.

Her er laget: Chris Froome, Richie Porte, Edvald Boasson Hagen, Peter Kennaugh, Vasil Kiryjenka, David López, Kanstantsin Siutsou, Ian Stannard og Geraint Thomas.

Artikkelen oppdateres!